Enes Garibović s hrvatskom reprezentacijom nakon šestosatnog leta stigao u Dubai na SP u karateu Foto: HKS

Enes Garibović s hrvatskom reprezentacijom nakon šestosatnog leta stigao u Dubai na SP u karateu

| 14.11.2021. u 09:24h | Objavljeno u Sport

Poslije šestosatnog leta hrvatska karate vrsta stigla je u Dubai. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima na istoku Arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva od utorka do nedjelje održat će se 25. SP u karateu na kojem bi naša selekcija u katama, borbama i parakarateu trebala imati 26 predstavnika.

Među njima je i član Karate klub Varaždin Enes Garibović, koji će se boriti pojedinačno i ekipno u kategoriji do 75 kilograma.

Još se ne zna status troje hrvatskih natjecatelja - Matije Relića i Nike Jukić u katama, te Ane Lenard u borbama koji su bili pozitivni na koronavirus na posljednjem testiranju uoči SP.

Uobičajeno su na velikim natjecanjima u svijetu sporta, pa tako i borilačkim, stalna testiranja uoči i za vrijeme prvenstva, pa još uvijek u slučaju negativnog nalaza koje će se obaviti sutra i u ovisnosti o tome kako se ukupno budu osjećali - i za njih postoji još uvijek, premda vrlo mala šansa za nastup na SP i dolazak u UAE.

Na prošlom SP u Madridu 2018. naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji osvojio je Ivan Kvesić, koji će ovom prigodom i braniti titulu. SP u UAE trebalo se održati prošle godine, ali je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za kraj ove.

Izbornik hrvatske reprezentacije u borbama Dubravko Kolec zbog koronavirusa nije bio u mogućnosti doći na SP, pa su ovom prigodom u ulozi v.d. izbornika Danil Domdjoni i Goran Romić.

S našim reprezentativcima je i proslavljeni karatist Enver Idrizi, koji će dragocjenim savjetima biti od velike pomoći tijekom šestodnevnog natjecanja.

Sutra se održava i Kongres WKF-a (Svjetske karate federacije), na kojem će biti predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik EKF-a (Europske karate federacije) Davor Cipek.

Sutra je službeno vaganje, prva natjecanja počinju u utorak, a na SP u Dubaiju očekuje se više od tisuću karatista iz gotovo 120 zemalja.

Hrvatski natjecatelji prijavljeni za SP u Dubaiju:

BORBE (M): Kristijan Lacković (-60 kg)
Boran Berak (-67 kg)
Enes Garibović (ekipno / -75 kg)
Ivan Kvesić (ekipno / - 84 kg)
Anđelo Kvesić (ekipno / +84 kg)
Ivan Martinac, Zvonimir Živković,
Ante Mrvičić, Karlo Raguž (ekipno)

BORBE (Ž): Jelena Pehar (-50 kg)
Alessandra Hasani (-55 kg)
Ana Lenard (ekipno / -61 kg)
Mia Greta Zorko (ekipno / -68 kg)
Lucija Lesjak (ekipno / +68 kg)
Lea Vukoja (ekipno)

(M) - KATE: Matija Relić (pojedinačno)
Mihael Ećimović, Ivor Premec,
Patrik Kokić (ekipno)

(Ž) - KATE: Sara Malčec (pojedinačno)
Ivana Raguž, Nika Jukić,
Nika Jelen

PARAKARATE - Danijela Topić, Toma Goatti
Matijević, Miroslav Rakić

IZBORNICI - v.d. muške u borbama Danil Domdjoni, v.d. ženske Goran Tomić,
trener Fedor Nalis, izbornica kate (M i Ž) - Marijana Kiuk
Danijel Kufner, Damir Barić, Stefan Cvetanoski , Mihaela Topić, Marija Goatti (parakarate)

U delegaciji su još predsjednik HKS-a Davor Cipek, direktor reprezentacije Ante Čutura, glavni tajnik HKS-a Luka Požgaj, fizioterapeut Suzana Petrčić, te hrvatski suci Miroljub Berak, Miroslav Lončar, Zoran Vučković i Ivana Šoić.