Enes Garibović prvak Hrvatske, Elma Garibović brončana

| 24.2.2019. u 17:45h | Objavljeno u Sport

Jučer je u Zagrebu je održano seniorsko Prvenstvo Hrvatske u karateu. Ovo prvenstvo okupilo je 150 natjecatelja iz 59 klubova RH. Za Karate klub „Varaždin“ nastupila su 2 natjecatelja, Enes Garibović u kategoriji seniora -75 kg te Elma Garibović u kategoriji seniorke -61 kg.

Enes Garibović postao je četvrti puta zaredom seniorski prvak Hrvatske. Na putu do zlatnog odličja, Enes je svladao tri teška protivnika. U prvom kolu pobijedio je natjecatelja Karate kluba „Samobor“, Darija Svetića,  rezultatom 3:0. Nakon toga, u drugom kolu, pobijedio je predstavnika Karate kluba „Hercegovina Zagreb“, Ivana Martinca, rezultatom 2:0 da bi dospio u finale u kojem odnosi pobjedu s rezultatom 2:0 nad Lukom Dolčićem, natjecateljem Karate kluba „Bushido“ iz Zagreba te time osvaja titulu prvaka Hrvatske. Enes je ovim naslovom prvaka Hrvatske osigurao plasman na Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati krajem ožujka u španjolskoj Guadalajari.

Elma Garibović imala je 4 borbe nakon kojih se okrunila brončanom medaljom. U prvom kolu pobijedila je predstavnicu Karate kluba „Ri Croatia“ iz Rijeke, Emu Živčić, rezultatom 3:0, dok je u drugom kolu pobijedila predstavnicu Karate kluba „Hercegovina Zagreb“, Katarinu Jeličić, rezultatom 4:3. U polufinalu Elma se borila protiv osvajačice europskih medalja Ane Lenard, natjecateljke iz Karate kluba „Samobor“, te izgubila rezultatom 0:2. U borbi za treće mjesto, Elma je svladala protivnicu Karate kluba „Student“ iz Zagreba, Niku Senjanović, rezultatom 4:0 te tako osvojila brončanu medalju.

Natjecatelje je kroz Prvenstvo Hrvatske vodio trener Karate kluba Varaždin Esad Garibović.