Elma Garibović je prvim mjestom izbori nastup na Europsko prvenstvu u Rusiji, u olimpijskom gradu Sočiju, početkom veljače 2018.

Elma Garibović, članica KK Varaždin, postala prvakinja Hrvatske i izborila EP

| 3.12.2017. u 11:05h | Objavljeno u Sport

Članica Karate kluba Varaždin Elma Garibović postala je prvakinja Hrvatske u kategoriji mlađe seniorke do 55 kilograma na jučerašnjem Prvenstvu Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom u Rijeci, točnije u Čavlima. Nastupilo je 260 natjecatelja iz 64 kluba.

U prvom kolu Elma Garibović je pobijedila predstavnicu KK Ronin iz Zagreba rezultatom 3:0. U drugom kolu rezultatom 1:0 svladala je predstavnicu KK Krk, a u trećoj, finalnoj borbi, pobijedila je prestavnicu KK Obi iz Splita, sudačkom presudom 5:0.

Osim što je postala državna prvakinja, Elma Garibović je izborila i mjesto u Hrvatskoj reprezentaciji za predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava u Rusiji, olimpijskom gradu Sočiju, početkom veljače 2018.godine.

Uz Ivonu Ciglar (državna prvakinja kadetkinje), Maju Bosak (državna prvakinja juniorke), Elma Garibović je treća državna prvakinja u ženskoj konkurenciji koja dolazi iz redova Karate kluba Varaždin.

Od 08. do 10. prosinca Elma Garibović će nastupiti za reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Balkana, koje se održava u Herceg Novom u Crnoj Gori.