Elitna liga: Razvitak srušio još jednog favorita, Bednja remizirala

vv | 21.10.2023. u 19:54h | Objavljeno u Sport

U današnjim utakmicama 10. kola Elitne lige, najviše golova palo je u susretu Ivančice i Jalžabeta u Ivancu, susret je završio bez pobjednika 3:3.

Domaća momčad je povela pogotkom Roberta Malnara u 10. minuti, ali je Jalžabet uspješno preokrenuo rezultat na 2:1 pogotcima Florijana Samboleka u 30. minuti i Dina Premužića u 64. minuti. Domaćin se nije predao i zabio pogodak za izjednačenje 2:2, strijelac je bio Patrik Varga u 74. minuti, ali gosti su još jednom stigli do 3:2 vodstva pogotkom Marka Lučića i dok se činilo da će Jalžabet ukrasti tri boda domaćinu, Robert Malnar se ukazao i svojim drugim golom na susretu u 87. minuti je ipak spasio bod za Ivančicu. Gosti su utakmicu završili s igračem manje, Davor Amanović je isključen u 75. minuti izravnim crvenim kartonom zbog sprječavanja suparničkog igrača u izglednoj situaciji za postizanje gola.

Bednja je imala prividno lagan zadatak, na domaćem terenu uzeti sva tri boda protiv Dubravke-Zagorca, ali se na kraju morala zadovoljiti sa bodom, susret je završio s izjednačenih 1:1. Bednja je povela pogotkom Dina Pompera u 51. minuti, a nedugo nakon toga je Noa Stančić zabio za izjednačenje u 60. minuti susreta. 

Razvitak nastavlja sa iznenađujući dobrim rezultatima, nakon što su iznenadili Jalžabeta na njihovom terenu, danas su također svladali Nedeljanca sa 2:1 i ostvarili treću pobjedu sezone. Alberto Sinani je u prvoj minuti sudačke naknade prvog poluvremena zabio pogodak za 1:0 prednost Razvitka iz kaznenog udarca, na 1:1 je također iz kaznenog udarca izjednačio Tomislav Medved u 64. minuti susreta, dok je pobjeda stigla u samoj završnici drugog poluvremena, točnije u sedmoj minuti sudačke nadoknade, Leo Tropšek je bio strijelac 2:1 pobjede Razvitka.

Nedjelja, 22. listopad, 15:30 sati

Budućnost  - Polet (C)
Mladost (M) - Novi Marof
Slobodan ovo kolo: Polet (T)