Elitna liga: Polet (T) osigurao drugo mjesto na tablici uoči zimske stanke Foto: Martin Novosel

Elitna liga: Polet (T) osigurao drugo mjesto na tablici uoči zimske stanke

| 20.11.2022. u 16:05h | Objavljeno u Sport

U današnjim susretima 14. i ujedno posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva Elitne lige, Nedeljanec i Polet (T) su se borili za drugo mjesto na tablici uoči zimske stanke te su obje momčadi upisali pobjede, Polet (T) je u tom slučaju osigrao drugo mjesto na tablici.

Polet (T) je na domaćem terenu dočekao Ivančicu koja je u posljednja dva kola upisala dva poraza i sada je daleko od borbe za vrh tablice, a isto joj se dogodilo danas u Tuhovcu. Polet (T) je slavio sa 2:1. Ivančica je mogla barem do boda u ovom susretu, s obzirom da je rezultat bio 1:1 sve do 86. minute susreta. Polet (T) je poveo u 23. minuti golom Renata Sakača, Ivančica je izjednačila na 1:1 u 69. minuti susret pogotkom Matije Friščića, dok je konačnih 2:1 i pobjedu Poletu (T) donio Kristijan Janušić u 86. minuti susreta. Trener Ivančica, Ivica Cikač je u 71. minuti zaradio isključenje zbog prigovora i ulaska u teren.

Nedeljanec je imao još teži domaći susret protiv Mladosti (M), ali je također slavio sa 2:0. Golove za domaću momčad su zabili Jošua Horvat u 22. minuti susreta te Mihael Buhin u 45. minuti susreta.

Budućnost je nakon 13 utakmica bez pobjede konačno upisala prvu pobjedu. Na domaćem terenu su slavili protiv Poleta (C) sa 3:2. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija s obzirom da su držali 3:0 prednost golovima Karla Strunje u 39. minuti te Igora Margetića u 52. i 63. minuti susreta, ali je Polet (C) u samoj završnici smanjio prednost domaćina golovima Roka Težaka u 83. minuti te Marka Lukačeka u 90+2 minuti susreta.

Jalžabet je na gostovanju kod Dubravke Zagorca slavio sa 2:0, a golove za pobjedničku momčad su zabili Dubravko Car u 8. minuti i Marko Premužić u 30. minuti susreta.