Elitna liga: Nedeljanec slavio, Dubravka-Zagorec nastavlja bijeg s dna tablice Foto: Ilustracija/Dražen Novosel

Elitna liga: Nedeljanec slavio, Dubravka-Zagorec nastavlja bijeg s dna tablice

| 19.3.2023. u 18:15h | Objavljeno u Sport

U današnja četiri susreta 16. kola Elitne lige, najviše golova je palo u Turčinu gdje je Dubravka-Zagorac svladala Zelengaja sa 4:1. Noa Stančić je u 9. minuti susreta donio prednost za Dubravku-Zagorac, Florijan Sambolek je povećao tu prednost na 3:0 golovima u 17. i 50. minuti, dok je posljednji gol za povećanje prednosti domaće momčadi zabio Leon Čurila u 65. minuti, a počasni gol za goste je također bio djelo domaćeg igrača u 86. minuti susreta, a nesretnik je bio Marko Novotni. Zelengaj je utakmicu završio s igračem manje jer je Matija Vrbnanić u 50. minuti susreta zaradio izravni crveni karton zbog odgurivanja suca s obje ruke u predjelu prsa.

 Nedeljanec je također na domaćem terenu svladao Polet (C) sa 3:0. Golove su redom zabili Tomislav Medved u 15. i 43. minuti susreta, dok je konačnih 3:0 postavio Edo Žganec u 66. minuti susreta.

Jedinu gostujuću pobjedu kola ostvarila je zadnja Plitvica (G) u dvoboju s dna tablice protiv predzadnje Budućnosti. Budućnost je prva povela pogotkom Jurice Cafuka u 18. minuti susreta, ali je gost preokrenuo rezultat golvima Burna Cindrića u 27. minuti te Matheusa Santane Graiae u 72. minuti susreta.

U jedinom remiju 16. kola, Polet (T) i Mladost (M) su podijelili bodove rezultatom 1:1. Oba pogotka su pala u prvom poluvremenu u prvih 13 minuta susreta, domaćin Polet (T) je poveo golom Denisa Bartolca u 10. minuti dok je izjednačujući pogodak za goste zabio Dalibor Solina u 13. minuti. Mladost (M) je susret završila sa 10 igrača jer je Karlo Jug zaradio dva žuta kartona, prvo u 88. minuti radi potezanja dresa protivničkog igrača, a drugi u 90. minuti zbog oštrog starta na protivničkom igraču u dobroj prilici za postizanje gola.