Elitna liga: Bednja izgubila u Tuhovcu, Nedeljanec slavio protiv Ivančice Foto: Martin Novosel/Ilustracija

Elitna liga: Bednja izgubila u Tuhovcu, Nedeljanec slavio protiv Ivančice

| 21.5.2023. u 20:23h | Objavljeno u Sport

Bednja je na današnjem gostovanju kod Poleta (T) u Ligi za prvaka Elitne lige mogla napraviti veliki korak prema naslovu, ali je porazom 2:1 protiv domaćina samo dodatno zakomplicirala situaciju na vrhu, a već u srijedu ih čeka težak susret na domaćem terenu kada će odigrati odgođeni susret 24. kola protiv Nedeljanca koji je također danas osvojio bodove protiv Ivančice sa 1:0 slavljem. 

Polet (T) je na domaćem terenu poveo golovima Dina Bahata u 22. minuti i Karla Gredelja u 69. minuti, dok je Bednja samo smanjila rezultat golom Tomislava Hercega u 79. minuti susreta. 

Nedeljanec je na domaćem terenu svladao Ivančicu golom Emanuela Škvarića u samoj završnici susreta 90+1 minuti susreta, a put prema pobjedi im je olakšan isključenjem Eduarda Vusića koji je morao napustiti igru u 45+2 minuti susreta, nakon što je sakupio dva žuta kartona, prvi u 17. minuti zbog preoštrog starta, a drugi također zbog preoštrog starta.

U Ligi za ostanak, Polet (C) je u golijadi svladao Jalžabet sa 6:4. Za domaćina su strijelci redom bili Karlo Leskovar, koji je zabio golove u 22. i 33. minuti, Mislav Šincek, koji je također zabio dva gola, jedan u 36. i jedan u 50. minuti, Filip Borak u 38. minuti te Filip Zrnčić u 66. minuti, dok su za goste zabijali Mario Oršić u 20. minuti, Marko Lučić u 54. i 83. minuti te David Balaić u 61. minuti susreta.

U drugom susretu Lige za ostanak, Dubravka-Zagorac je sa 2:0 svladala Zelengaj. Oba gola su pala u prvom poluvremenu, Martin Pavličević je zabio gol za 1:0 u 32. minuti, dok je konačnih 2:0 postavio Noa Stančić u 42. minuti. Strijelac prvog gola je morao napustiti igru u 89. minuti susreta zbog dva žuta kartona, oba za preoštre startove, a prvog je zaradio u 59. minuti.