EKSKLUZIVNO Županijski četvrtoligaš dogovorio prijateljsku utakmicu s GNK Dinamo Foto: GNK Dinamo

EKSKLUZIVNO Županijski četvrtoligaš dogovorio prijateljsku utakmicu s GNK Dinamo

| 2.9.2021. u 15:44h | Objavljeno u Sport

I dok će aktualni prvak Četvrte nogometne lige Bednja iz Beletinca 15. ovoga mjeseca na svom igralištu Kod mosta u Beletincu u službenoj utakmici, šesnaestini finala hrvatskog Kupa ugostiti prvoligaša, momčad Osijeka, jedan drugi četvrtoligaš iz Varaždinske županije, sastav Nedeljanca će početkom listopada u prijateljskom susretu na svom terenu ugostiti aktualnog prvaka Hrvatske, zagrebački GNK Dinamo.

Iz kancelarije GNK Dinama danas je na adresu NK Nedeljanec stigla potvrda o odigravanju prijateljske utakmice, koja je dogovorena za 10. listopada ove godine.

Susret je dogovoren zahvaljujući hrvatskom reprezentativcu Marku Rogu, bivšem igraču Varaždina i Dinama, koji je prve nogometne korake napravio u Nedeljancu, zatim treneru Nedeljanca Damiru Maretiću i treneru Dinama Damiru Krznaru.

Naime, Maretić i Krznar bili su suigrači u nekadašnjem prvoligašu Varteksu, sve dok Krznar nije 1995. godine napustio Krojače i nastavio karijeru u redovima Dinama, čiji je dres nosio sve do 2004. godine, kada je prešao u Inter iz Zaprešića.

Krznar je trener Dinama od ove sezone, a na klupu je sjeo krajem prošle sezone, nakon što je ostavku dao dotadašnji trener Zoran Mamić. Damir Maretić je na klupi Nedeljanca već sedmu sezonu.

Najavljeno je da će Dinamo u Nedeljancu gostovati u najjačem sastavu, što će biti prilika navijačima aktualnog hrvatskog prvaka i hrvatskog predstavnika u Europskoj ligi da vide svoje ljubimce na djelu u nadmetanju s domaćim sastavom koji je prošle sezone bio u vrhu Četvrte nogometne lige Skupina Čakovec - Varaždin.

- Zahvaljujemo se GNK Dinamo što je pristao na odigravanje prijateljske utakmice jer je riječ o najvećem hrvatskom klubu i ponosni smo da ćemo ga imati prilike ugostiti. Isto tako hvala čelništvu GNK Dinamo kao i našem Marku Rogu te treneru Damiru Krznaru. Naša momčad imala je prilike igrati s veteranima Dinama, ali ovo će biti po prvi put da će nam u goste doći prva momčad. Nadamo se nogometnom spektaklu kakvog Nedeljanec još nije doživio, a naravno priželjkujemo i povoljne meteorološke prilike te povoljnu epidemiološku situaciju, kako bi što više ljubitelja nogometa moglo nazočiti utakmici - rekao je predsjednik NK Nedeljanec Krunoslav Bistrović.