Aksentijević: Suradnju sa Savezom dogovorio sam u par sekundi

| 5.12.2015. u 20:27h | Objavljeno u Sport

Nemali broj ljubitelja odbojke iznenadio se prošlog tjedna kada je čuo da je bivšem hrvatskom izborniku i nekadašnjem treneru odbojkaša Varaždina Miroslavu Aksentijeviću ponovno povjerena funkcija izbornika ženske odbojkaške reprezentacije Hrvatske. Srpski trener iz Valjeva, koji od 2004. ima i hrvatsku domovnicu, vodio je žensku reprezentaciju, na EP-u u Poljskoj 2009. godine i godinu dana kasnije na SP-u u Japanu, a na oba natjecanja hrvatske su odbojkašice zaustavljene u skupini.

- Kako je bilo iznenađenje za sve tako je bilo i za mene. Predsjednik HOS-a Zdeslav Barač nazvao me prije dva tjedna i razgovarali smo o aktualnoj situaciji u ženskoj odbojci. Da budem iskren dogovorili smo se u par sekundi, a poklopili su nam se sportski motivi. S tom sam reprezentacijom, kao trener, započeo raditi u ciklusu od 2008. do 2010. godine, a smatram da je ta generacija, koja je u tom razdoblju bila selektirana, sada u iskusnoj igračkoj dobi te da je došlo vrijeme da ostavi veći trag u reprezentativnoj odbojci. Nije nedostajalo motiva da se ne napravi dogovor sa Savezom, prvenstveno za akciju koja nas očekuje i nismo htjeli razgovarati ništa dalje, s obzirom na važnost kvalifikacija - rekao je Aksentijević.

 Što je bivši trener odbojkaša Varaždina, s kojima je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, 2004. i 2005. godine, još rekao o reprezentaciji, kako komentira odluku svog nekadašnjeg pomoćnika Ede Kleina da ne prihvati ponudu HOS-a da mu bude pomoćnik u reprezentaciji, zašto nije došao u Varaždin na proslavu desete godišnjice od osvajanja titule prvaka Hrvatske, te drugim aktualnostima, pročitajte u novom tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti koje izlaze 8. prosinca.