Ekipni seniorski naslov ritmičarkama GK Vindija, Tamara Artić srebrna

| 20.11.2023. u 10:44h | Objavljeno u Sport

Završeno je 32. Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u apsolutnom programu ritmičke gimnastike. Izvršni organizator KREG Galatea u Sportskoj dvorani Saline u Vrsaru u dva dana okupio je 70 najboljih hrvatskih ritmičarki iz 11 klubova, a apsolutni ekipni klupski naslov podigle su članice Gimnastičkog kluba Aura iz Zagreba, druga je bila varaždinska GK Vindija, a treći još jedan zagrebački klub GK Maksimir.

Ekipni seniorski naslov osvojile su ritmičarke GK Vindije (Tamara Artić, Lara Domislović), srebrna je bila GK Aura (Lana Sambol, Siena Gančev), a brončana KSRG Gazela iz Pule (Lana Turk, Marta Marcan).

Pojedinačno, Lana Sambol (GK Aura) najuspješnija je seniorka osvojivši tri zlata i srebro. Do naslova s loptom došla je ispred srebrne Tamare Artić (GK Vindija) i brončane Biance Eme Gajšak (GK Maksimir).

Isti poredak bio je i u vježbi s trakom, dok je Sambol zlato s čunjevima osvojila ispred srebrne Gajšak i brončane Lare Domislović (GK Vindija) kojoj je pripao naslov s vijačom.

Tamara Artić prvakinja je Hrvatske s obručem ispred Sambol i brončane Lare Bešić (KRG Leda).

U konkurenciji kadetkinja ekipni trofej osvojile su ritmičarke KRG Leda iz Zagreba (Zora Delač, Gita Žitković), a
pojedinačno, Zora Delač (KRG Leda) je prvakinja je s vijačom, dok je brončana bila Eve Kocijan (GK Vindija).

Prvakinja s obručem je Noemi Deanne Marcikić (KRG Sirena) ispred Žitković i Delač. Zlato s čunjevima pripalo je Giti Žitković, a s njom na postolju stajale su srebrna Senzen i brončana Kocijan. Zato je Kocijan pozlatila traku gdje je Marcikić bila druga, a Žitković treća.

U subotu su podijeljene i medalje u juniorskoj i mlađekadetskoj konkurenciji, a natjecanje je službeno otvorio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.

Ekipne juniorske prvakinje Hrvatske su ritmičarke GK Aure iz Zagreba i to Lua Cizel, Ariana Hubert i Gergana Stefanova. Srebrna je KRG Sirena iz Zadra (Vita Franov, Stella Patrk), a brončani KRŠG Rondo iz Osijeka (Petra Brstilo, Iva Lišnić).

Pojedinačno, Gresa Ramadani (KRSG Poreč) sa po dva zlata i srebra najuspješnija je juniorka ovog natjecanja. Laura Tomašković iz GK Vindije najbolja je s vijačom, dok je varaždinskom klubu srebro donijela Anđela Jergan.

Gimnastički klub Aura ima ekipne prvakinje i u mlađekadetskoj konkurenciji.