Ekipna pobjeda Vindije na PH u višebojskoj sportskoj gimnastici

| 26.11.2019. u 09:00h | Objavljeno u Sport

Održano je Prvenstvo Hrvatske u višebojskoj sportskoj gimnastici, na kojoj je selekcija i natjecatelji A programa GK Vindija ekipno pobjedila i u Varaždin donijela pehar zlatnog sjaja. Ekipu univerzalnog A FIG programa, sačinjavali su Karlo Gradiček, Vedran Pintarić, Vinko Viljevac i Fran Cmrečak.

U pojedinačnom plasmanu slavio je Karlo Gradiček, koji se već u prvim koracima svoje karijere susreo s nepravilnosti u suđenju na preči, no usprkos namjernoj sudačkoj pogrešci,ostao je na postolju kao srebrni. Vedran Pintarić zauzeo je 4. mjesto,dok su Vinko Viljevac i Fran Cmrečak završili na šestom odnosno desetom mjestu.

U kadetskoj konkurenciji nastupili su Luka Đurak i Jura Čorko, koji su natjecanje završili na 24., odnosno 26. mjestu u višeboju. Vindijini najbolji juniori Marko Zrnić i Luka Lešćak, nastupili su drugoga dana natjecanja, Zrnić je sve do posljednje sprave imao medalju u rukama, no zbog sitne greške na preskoku, završio je na četvrtom mjestu u višeboju. Lešćak je zbog ozlijede šake u početku natjecanja završio na 21. mjestu.

Članove Vindije za ovo je natjecanje pripremio pripremio Matija Vugrinec, dok je Vinko Kirinić bio delegirani sudac kluba.

Označeno u