Košarkašice kluba Vindi pobijedile u Sloveniji

| 15.11.2016. u 09:20h | Objavljeno u Sport

Ženski košarkaški klub Vindi odigrao je u gostima utakmicu 4. kola Extra lige LPI.si protiv ekipe Žiri iz Slovenije. Vindi je na utakmicu otputovao kao favorit, no usprkost tome utakmica je bila veoma neizvjesna.

Jedina četvrtina u kojoj je Vindi pokazao svoje pravo lice bila je prva, koja je završila rezultatom 14:3 u korist varaždinske ekipe. U toj četvrtini igrale su sve igračice, a svoj prvi pogodak u ligi postigla je i mlada Paula Žanić. U nastavku utakmice Vindi je preuzeo način igre ekipe Žiri te je utakmica završila 53:34 u korist varaždinskog sastava.

Najučinkovitije u redovima Vindija bile su Mateja Barušić i Stanka Kudelnjak s 11 koševa, a u listu strijelaca upisale su se i Lara Brezovec s devet, Korina Francišković sa sedam, Monika Dvorščak sa šest, Roberta Štrocinger četiri, Paula Žanić tri i Lucija Kauzler s dva koša.

Nakon 4. kola Vindi je na 2. mjestu sa šest bodova iza jedine neporažene ekipe u ligi, Ledite, koja vodi sa sedam bodova. Sljedeća utakmica igrat će se u Varaždinu u dvorani Graberje 3. prosinca u 16 sati.