Ekipa ŽKK Vindi

Ekipa Vindi ostvarila pobjedu u Koprivnici nad istoimenom ekipom

| 7.2.2021. u 18:29h | Objavljeno u Sport

Nakon što su u četvrtak košarkašice Vindi eliminirane iz daljnjeg natjecanja u Kupu Hrvatske, izgubivši u osmini finala od aktualnog prvaka Hrvatske, vrlo jake ekipe Medveščaka iz Zagreba, varaždinske su košarkašice samo dva dana nakon Kup susreta nastavile natjecanje u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi – skupina A te su jučer u 9. kolu , gostovale kod ekipe Koprivnice, koju su pobijedile rezultatom 49:47.

Košarkašice Vindi samouvjereno su otvorile utakmicu, kako napadački tako i dobrom obranom te su stekle vodstvo od 7:0. Iako su već polovicom 2. četvrtine zbog osobnih grešaka morale štedjeti najiskusniju igračicu, ujedno i kapetanicu ekipe Mateju Barušić, varaždinske su košarkašice nastavile s dobrom igrom. Košarkašice Koprivnice pružile su dobar otpor, a na poluvrijeme se otišlo vodstvom ekipe Vindi rezultatom 27:22.

I u nastavku utakmice varaždinske su košarkašice održavale razliku od minimalno 5 koševa ali zbog slabijeg postotka realizacije šuta nisu uspjele stvoriti konkretniju prednost za mirnije privođenje utakmice kraju.
Početkom zadnje četvrtine varaždinska je ekipa stekla prednost od 11 koševa razlike ali agresivnijim pristupom igri Koprivnica je smanjila razliku. Na žalost, u samoj završnici utakmice došlo je do lakše ozljede igračice Vindi na poziciji centra te je varaždinski sastav na kraju osvario minimalnu ali važnu pobjedu sa 2 koša razlike.

Kod ekipe Vindi Brezovec je postigla 17 koševa, Petra Žanić 13 , Kauzler 7, Barušić 5 , Paula Žanić 5 ,a Dukić 2 koša.

Označeno u