Ekipa ŽKK Vindi

Ekipa Vindi još jednom pobjedom proslavila plasman u ligu za popunu Premijer lige

| 28.2.2021. u 14:25h | Objavljeno u Sport

U subotu je u varaždinskom Graberju odigrana posljednja odgođena utakmica u ovom dijelu natjecanja Prve ženske lige -skupine A, u kojoj je ekipa Vindi pobjedom proslavila ostvareni plasman u ligu za prvaka i popunu Premijer lige i ostvareno visoko 2. mjesto na ljestvici. Varaždinke su svladale ekipu Broda rezultatom 59:50 (12-6, 17-12, 20-13, 10-19)

Vindice su u ovu utakmicu ušle neopterećeno, osiguravši plasman u Ligu za prvaka još u prošlom kolu, i vrlo brzo stvorile povoljnu koš razliku koju su zadržale i dodatno povećale u nastavku utakmice.Gošće iz Slavonskog Broda pokazale su borbenost kroz agresivnu igru, ali Varaždinke su opušteno i sigurno odnijele pobjedu u ovom susretu.

U sastavu ŽKK Vindi u ovoj su utakmici nastupile:Dukić Z. 5 koševa (1x3), Žanić Pe. 4, Božović P. 0, Francišković K. 5 (1x3), Barušić M. (cap.) 12 (2x3), Brezovec L. 8, Lukan Lisec I. 0, Hrgarek I. 0, Kauzler L. 2, Žanić Pa. 17, Štrocinger R. 6, Horvat T. 0

-Čestitam našim curama pobjedi a KK Brodu na dobroj borbi. Utakmica je bila bez pritisaka, pošto smo plasman i poziciju na ljestvici osigurali već u prošlom kolu. Neopterećeno smo ušli u utakmicu i vrlo brzo stvorili povoljnu koš razliku koju smo održavali čitavo vrijeme. Na kraju su i najmlađe igračice dobile priliku zaigrati. Sve u svemu, lijepa utakmica i super način da proslavimo plasman u ligu za popunu premijer lige i kraj ovog dijela natjecanja - rekao je nakon utakmice Marko Škerbić, trener domaće ekipe ŽKK Vindi:

Pred varaždinskim košarkašicama je kratak odmor od utakmica, a već 13. ožujka počinju utakmice za popunu Premijer lige, gdje će se kroz 6 kola lige Varaždinke boriti s košarkašicama ŽKK Broda na Savi (Slavonski brod), ŽKK Orke (Zagreb) i ŽKK Vodica (Vodice), za plasman u najviši rang košarkaškog natjecanja Hrvatske -Premijer ligu.

Pobjednik ove lige ostvarit će direktan plasman u Premijer ligu, dok će drugoplasirana ekipa igrati dodatne kvalifikacije s pretposljednjom ekipom iz Premijer lige.

Označeno u