Nogometna ekipa varaždinske Druge gimnazije ponovno je ostvarila sjajan rezultat i predstavljat će Hrvatsku na SP-u u Pragu

Ekipa varaždinske Druge gimnazije plasirala se na Svjetsko nogometno prvenstvo

| 14.12.2016. u 13:35h | Objavljeno u Sport

Učenici 2.g razreda iz varaždinske Druge gimnazije, nakon što su u lipnju ove godine nastupili na školskom EURO-u u Francuskoj, gdje su zauzeli četvrto mjesto, plasirali su se jučer na Svjetsko prvenstvo u nogometu za učenike, koje će se od 21. do 29. svibnja 2017. održati u Pragu.

Momčad varaždinske Druge gimnazije je u kvalifikacijama bila bolja od 3.g Treće gimnazije Zagreb. Nakon što je prvi susret koji je u petak,9. ovoga mjeseca, odigran na stadionu Sloboda završio bez golova, u jučerašnjem uzvratu na stadionu HAŠK-a u Zagrebu rezultat je bio 1:1, a što je, zbog gola u gostima, ekipi varaždinske Druge gimnazije omogučilo plasman na Svjetsko prvenstvo u nogometu za učenike slijedeće godine u Češkoj. Domaćin je došao u vodstvo u 25. minuti,  a na 1:1 izjednačio je Dominik Masten u 75. minuti susreta.

- Naravno da smo sretni što smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo, koje će okupiti 24 reprezentacije. Za momčad 3. gimnazije Zagreb nastupili su igrači koji igraju za Dinamo, Lokomotivu, Sesvete, Zagreb...., a i nakon 0:0 u Varaždinu vjerovali smo da ćemo slaviti na kraju, jer smo bili bolji suparnik u oba susreta, ali u momčadi nemamo klasičnog napadača koji bi stvorene prilike pretvarao u golove. Iako smo gubili 1:0 pred kraj susreta preuzeli smo veći rizik u igri, uspjeli izjednačiti i bez poteškoća zadržati rezultat 1:1 do kraja nadmetanja - rekao je trener ekipe varaždinske Druge gimnazije Goran Labaš inače trener mlađih kadeta u NK Varaždinu. Voditelji ekipe varaždinske Druge gimnazije bili su Dario Kos i Marijan Andrović.