Dvjestotinjak hrvatskih nogometnih sudaca na stadionu Sloboda

| 18.8.2016. u 15:37h | Objavljeno u Sport

Sportski centar „Sloboda“, kojim upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, proteklih je dana korišten za potrebe seminara hrvatskih nogometnih sudaca. U Varaždinu je održan seminar sudaca Prve, Druge i tri skupine Treće lige te Prve i druge HNL za žene, a sudjelovalo je 200-tinjak hrvatskih sudaca i sutkinja.

Dušan Kukić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a i povjerenik 1. HNL za određivanje sudaca, ističe da su uvjeti u Varaždinu izvanredni i da se ovdje već tradicionalno dolazi na seminar.

-Seminar podrazumijeva provjere fitnessa i teoretskog znanja te upoznavanje s izmjenama i dopunama pravila nogometne igre za nadolazeću sezonu 2016/ 2017. U Varaždinu imamo sve što nam je potrebno, od dvorane za rad sa sucima u hotelu „Turist“ do posebno dobrih uvjeta na stadionu „Sloboda“ za provjeru fizičke spremnosti sudaca - rekao je Kukić istaknuvši i odličnu suradnju s domaćim Županijskim nogometnim savezom Varaždin te Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina.

U Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina naglašavaju da već godinama surađuju s Komisijom nogometnih sudaca kroz održavanje praktičnog dijela seminara na stadionu „Sloboda“.

- Stadion im je na raspolaganju u jutarnjim terminima kada nije gužva. To je jedan od oblika ekonomskog korištenja sportskih objekata, dok sportske udruge Grada Varaždina sportske objekte koriste besplatno -  naglasio je voditelj sportskih objekata u Zajednici, Stjepan Smernjak, dodavši da je namjera Zajednice da se sportski objekti što više ekonomski koriste i tako povećaju prihodi. Varaždinske sportske objekte u poslijepodnevnim i večernjim satima besplatno koriste varaždinski sportaši.