Dvije pobjede u jednom danu ekipe STK Varaždin u Superligi

| 22.11.2020. u 10:56h | Objavljeno u Sport

Stolnotenisačice STK Varaždina ostvarile su jučer pobjede u Malinskoj i Crikvenici. U prvom meču u Malinskoj koji je bio puno neizvjesniji od drugog u Crikvenici Varaždinke su u sklopu 5. kola Superlige, pobjedile domaćina, ekipu STK Malinska Dubašnica rezultatom 3-2. U prvom meču domaća Ida Jazbec bila je bolja od Karle Franovic rezultatom 3-0. Prva igračica Varaždinki Petra Petek pobjedila je u drugom meču Petru Turčić rezultatom 3-0.

Ekipa STK Malinske došla je do prednosti 2-1 pobjedom Mateje Magličić rezultatom 3-0 nad Janjom Matijašec. To je bilo sve od domaće ekipe jer su Varaždinke u zadnja dva meča odnijele pobjede. Prvo je Petra Petek u neizvjesnom meču dobila Idu Jazbec 3-2 da bi u zadnjem odlučujućem meču točku na "i" stavila Karla Franović pobjedom protiv Petre Turčić rezultatom 3-0.

U drugom meču, koji se igrao od 17 sati, varaždinska je ekipa imala lakši posao u Crikvenici gdje su domaćoj ekipi prepustile samo tri seta u cjelokupnom meču. Sigurna pobjeda za ukupnih 3-0 STK Varaždina. Prvu pobjedu u ligi ostvarila je mlada Janja Matijašec u meču sa domaćom Radaković. U sedam odigranih kola STK Varaždin je pobijedio šest puta dok je samo u jednom meču poražen.

Igračica STK Varaždina Petra Petek je prva igračica HEP Superlige sa 13 pobjeda i bez poraza.