Dvije medalje i državni rekord juniora Slobode na Prvenstvu Balkana u Beogradu

| 13.2.2022. u 20:16h | Objavljeno u Sport

Tijekom vikenda u Beogradu se održalo juniorsko Prvenstvo Balkana, na kojem su, u sastavu reprezentacije Hrvatske, nastupili i atletičari varaždinske Slobode.

Martin Mlinarič u skoku u vis osvojio je broncu preskočivši 211cm. Mlinariču je ovo prva medalja s većeg međunarodnog natjecanja, a ujedno i potvrda odlične forme.

Prošlog je vikenda rušio dvoranski državni rekord u skoku u vis, a već ovog osvaja medalju na Prvenstvu Balkana.

Roko Farkaš je u sastavu štafete 4x400m za Hrvatsku reprezentaciju osvojio srebro. Štafeta Hrvatske trčala je u sastavu Farkaš, Orešković, Vojnović, Škorjanc i zauzela drugo mjesto s vremenom 3:18,56 s.

Osim u štafeti Farkaš je nastupao i u utrci na 60m. S vremenom 6,96 plasirao se u finalnu utrku gdje je otrčao 6,98 te zauzeo 8. mjesto.

Janko Kišak ponovno je srušio rekord u disciplini 60m prepone. Ovog puta mlađi junior Slobode trčao je u juniorskoj konkurenciji te je istrčavši 8,07 s zauzeo 5. mjesto.

Rezultat od 8,07 s novi je juniorski i mlađe juniorski rekord Hrvatske u ovoj disciplini. Važno je napomenuti kako je ovo poboljšanje Kišakovog prijašnjeg državnog rekorda za 3 stotinke.

Jana Koščak na ovom je natjecanju nastupala u čak 3 discipline. Na 60m prepone popravila je svoj osobni rekord koji sada iznosi 8,55 s. S ovim rezultatom bila je 4., a samo 3 stotinke nedostajale su joj do 3. mjesta.

Osim na 60m prepone, nastupala je u skoku u dalj gdje je skočivši svoj novi osobni rekord 5,88m zauzela je 8. mjesto. Na kraju je trčala i u sastavu reprezentacijske štafete (u sastavu Koščak, Penezić, Cecić, Milić) koja se plasirala na 4. mjesto.