Dvije članice BK Thor iz Bartolovca borit će se za europske medalje u Turskoj

Varaždinske vijesti | 10.8.2022. u 08:03h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Hrvatska boksačka reprezentacija u brojnom, proširenom sastavu putuje danas na Europsko kadetsko prvenstvo, koje je na rasporedu u turskom Erzurumu od 10. do 21. kolovoza, objavljeno je na stranicama Hrvatskog boksačkog saveza.

Prvotni popis proširen je na 19 članova, od čega je 9 kadeta, 5 kadetkinja, 4 trenera i jedan sudac). Među putnicama su i dvije članice BK Thor iz Bartolovca Lana Skupnjak, koja će se natjecati u kategoriji do 64 kilograma i Lorena Horvat, koja će biti u konkurenciji do 70 kilograma. S njima će biti i njihov trener, ujedno i trener reprezentacije Robert Herić.

Kao što je poznato, svi nastupi mlađih kadeta i kadeta nisu financirani iz sredstava državnog proračuna koje HBS dobiva preko HOO-a niti se za iste može tražiti refundacija.

Stoga HBS koristi vlastita sredstva (sponzorska i dr.), a u financiranju puta u Tursku pomogao je ovaj puta i poznati boksački trener iz Münchena Mladen Šteko koji je podmirio po pola potrebnog iznosa za dvojicu perspektivnih kadeta: Niku Goretu (Grom Split) i Dina Selaka (BK Senj).

Hrvatsku će na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj predstavljati:

KADETI

do 40 kg Ademi Gaši (BK Leonardo Zagreb)

do 44 kg Dominik Raguž (BK Brod)

do 54 kg Dino Selak (BK Senj)

do 57 kg Mateo Bobaš (BK Rijeka)

do 60 kg Asllan Krasniqi (BK Rekord Zagreb)

do 66 kg Juraj Tutundžić (BK Brod)

do 70 kg Niko Goreta (BK Grom Split)

do 75 kg Dominik Palić (BK Kralj Tomislav Zagreb)

do 90 kg Šime Vuletić (BK Team Predator Rijeka)

Treneri: Pero Veočić (izbornik), Danijel Brkić

KADETKINJE

do 51 kg Ana Jukičić (BK Brod)

do 54 kg Valeria Šteko (BK Petar Zrinski)

do 60 kg Agata Štajcer (BK Kutina)

do 64 kg Lana Skupnjak (BK Thor Bartolovec)

do 70 kg Lorena Horvat (BK Thor Bartolovec)

Treneri: Mladen Šteko i Robert Herić.

Sudac: Petar Grubišić.

Izbornik Pero Veočić uvjeren je da ćemo se i iz Turske vratiti s medaljama:

Mladi boksačice i boksači vrijedno su se pripremali u klubovima sa svojim trenerima, a imali su i provjere na jakim turnirima u Rumunjskoj i Mađarskoj koji su nam poslužili za završno definiranje liste putnika. Očekujemo barem dvije medalje, a uz malo sreće u ždrijebu možda i više. Najbitnije je da svi pruže svoj maksimum u ringu, pokažu napredak i zbog čega su pozvani u reprezentaciju.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem Europskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu (BiH) Hrvatska je pod vodstvom izbornika Nike Marketina osvojila dvije brončane medalje – Ivan Nekić (Ares Zadar) i Bernard Grgić (Nokaut Zagreb), a imala je čak petoricu kadeta u borbama za odličja u četvrtfinalu!

Svaka europska medalja za hrvatski boks pravi je pothvat s obzirom na konkurenciju i koliko se ulaže u boks u europskim državama, a ove 2022. godine već smo osvojili četiri odličja – na Europskom prvenstvo U-22 u Poreču Gabrijel Veočić (zlato), Nikolina Ćaćić (srebro) i Noa Ježek (bronca), dok je na Europskom seniorskom prvenstvu u Armeniji Luka Plantić osvojio brončanu medalju!