Dvije bronce ludbreškim hrvačima na "Zlatnom pijetlu" u Koprivnici

| 5.3.2023. u 08:00h | Objavljeno u Sport
Na jučer održanom, tradicionalnom međunarodnom turniru "Zlatni pijetao" u Koprivnici, u vrlo jakoj konkurenciji, nastupilo je šest mladih članova Hrvačkog kluba Ludbreg.
Natjecanje se održavalo u dva uzrasta, starijih dječaka (U15) i mlađih dječaka (U13), a sudjelovalo je oko 200 natjecatelja iz Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske.
U starijim dječacima nastupili su Rafael Vađon do 52 kilograma i David Šoljarić do 68 kg. Obojica su u prvim kolima imali vrlo jake protivnike iz Mađarske, gdje su se hrabro suprotstavili, no više od časnog poraza nisu mogli izvući.
U mlađim dječacima najviše uspjeha imao je Donat Ledenko koji je u najbrojnijoj kategoriji do 49 kg, osvojio brončano odličje. Jedini poraz doživio je od mađarskog hrvača, dok je u borbi za broncu dobio slovačkog predstavnika.
Broncu je zaslužio i Karlo Mesar do 59 kg, pobjedom protiv slovačkog hrvača. Nastupili su još Jakov Havaić do 54 kg, koji je ostvario pobjedu u prvom kolu, no zapeo u drugom u izjednačenoj borbi protiv hrvača iz Šibenika te Franko Kern, koji je izgubi u prvom kolu protiv domaćeg hrvača Podravke, nakon što je imao inicijativu i bodovnu prednost.
Hrvače je predvodio trener Ignac Horvat, dok je Krešo Horvat ovaj put dijelio pravdu na strunjači.