Dvadesetak profesora na stručnom skupu iz skijanja u Sloveniji

| 27.1.2017. u 15:05h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, drugu godinu za redom održan je stručni skup iz skijanja. Seminar je održan na skijalištima Krvavec i Cerkno u Sloveniji, a sudjelovalo je dvadesetak profesora kineziologije i drugih nastavnika zainteresiranih za teme iz područja skijanja.

Stručni je skup od ove godine u katalogu Agencije za odgoj i obrazovanje, a realiziran je uz pomoć Županijskog stručnog vijeća učitelja i nastavnika TZK za osnovne i srednje škole.

Sudionici su obnovili znanja iz nastavnih tema: plužni zavoj, zavoj k brijegu, osnovno vijuganje, brzo vijuganje i carving tehnika uz voditelja, prof. Zenila Vugrinca. Sam stručni skup pozitivno je ocijenjen od strane savjetnika.

Udruga kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije vrlo je aktivna te je za članove, osim seminara iz skijanja, u rujnu prošle godine organiziran seminar iz jedrenja. Skijanje, kao i jedrenje, nalazi se u školskom kurikulumu. Iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije najavljuju da će i nadalje redovito organizirati edukaciju za svoje članove.