Osvajači medalja za HK Ludbreg s trenerom na turniru u Murskoj Soboti

Dva zlata i tri bronce za ludbreške hrvače u Murskoj Soboti

| 4.11.2015. u 10:21h | Objavljeno u Sport

Petorica članova Hrvačkog kluba Ludbreg, pod vodstvom trenera Ignaca Horvata, sudjelovala su na Međunarodnom turniru za dječake u Murskoj Soboti. Okupilo se stotinjak natjecatelja raspoređenih u 14 kategorija, a ekipe su bile iz 7 država. Osim slovenskih i hrvatskih klubova nastupili su i klubovi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovačke i Češke.

Od ludbreških hrvača Rene Dulikravić je u najnižoj kategoriji do 25 kilograma, osvojio zlatnu medalju, pobijedivši u finalu tušem domaćeg predstavnika. Zlatom se okitio i Leo Petrić, s tri čiste pobjede u svojoj kategoriji. Iako osjetno lakši, Teo Varga nastupio je u kategoriji do 48 kilograma i unatoč težinskom hendikepu od skoro 4 kilograma uspio je izboriti broncu.

Isto je pošlo za rukom i Filipu Matijeviću u kategoriji do 58 kilograma, koji je broncu osvojio pobijedivši hrvača iz Sesvetskog Kraljevca, i Teu Križaniću u kategoriji do 74 kilograma, koji je prvo kolo izgubio od domaćeg predstavnika, kasnijeg prvaka, pa je kroz repesaž došao do medalje.

Od domaćih natjecanja hrvači Ludbrega nastupit će na kvalifikacijama za Božićni turnir 21. studenog, gdje će imati delegiranog jednog suca te početničkom prvenstvu 29. studenoga. Oba natjecanja održavat će se u SŠD Pešćenica u Zagrebu. Božićni turnir održat će se 12. prosinca, a na tom natjecanju HK Ludbreg će nastupiti s dječacima i kadetima koji se uspiju kvalificirati. Djevojke bruse formu za vrlo jake turnire u Austriji, u Grazu i Moerbischu.