Članovi HK Ludbreg na turniru u Slatini

Dva zlata i srebro za ludbreške hrvače na turniru u Slatini

| 3.9.2018. u 19:35h | Objavljeno u Sport

Velikim međunarodnim turnirom povodom Dana grada Slatine krenulo se u nastavak hrvačke sezone. U konkurenciji 189 natjecatelja iz 5 država, Hrvački klub Ludbreg u Slatini su predstavljala četvorica hrvača, Ivan Bačani, Rene Dulikravić, Teo Varga i David Čurila.

Kod najmlađih dječaka, u kategoriji do 36 kilograma Ivan Bačani osvojio je prvo mjesto, a rezultat je još vredniji zbog činjenice da je u finalu pobijedio odličnog Aleksandra Terzića iz zrenjaninskog Proletera, s time da je ovo bila prva Ivanova pobjeda u 5 dosadašnjih međusobnih mečeva.

Kod mlađih dječaka Rene Dulikravić također je uvjerljivo došao do finala kategorije do 33 kilograma, gdje je u odličnoj i do kraja neizvjesnoj borbi uspio pobijediti predstavnika Potisja iz Kanjiže.

Teo Varga je u konkurenciji starijih dječaka, u prva dva kola ostvario pobjedu i poraz te mu je za broncu trebala još jedna pobjeda u repesažu, u kojem je predstavnik zagrebačkog Herkula bio bolji, pa se Varga morao zadovoljiti petim mjestom.

Kod kadeta, u kategoriji do 65 kilograma David Čurila oduševio je atraktivnim hrvanjem. Nanizao je pobjede protiv predstavnika Siska, Herkula i mađarskog hrvača. U posljednjem, odlučujućem meču, protiv Mađara, također je krenuo odlično i poveo no suparnik je uspio pred kraj meča preokrenuti rezultat u svoju korist. Samo je veća taktička zrelost odlučila pobjednika, no i srebrna je medalja odličan rezulatat za Čurilu.

Ekipu je na ovom natjecanju vodio trener Ignac Horvat. Slijedećeg vikenda u Sarajevu će se održati Prvenstvo Balkana za starije dječake i djevojčice te kadete i kadetkinje. HK Ludbreg će imati tri predstavnice u sastavu hrvatske ženske reprezentacije, Martu i Sandru Besek kod djevojčica i Ivu Gerić kod kadetkinja.