Članice Vindije koje su nastupile na turniru u Ljubljani

Dva srebra Tamari Artić na 20. Slovenian Challengeu u Ljubljani

| 29.11.2018. u 12:11h | Objavljeno u Sport

U Ljubljani je održan 20. Slovenian Challenge u organizaciji KRG Šiška iz Ljubljane. Turnir je okupio 170 ritmičarki iz 13 zemalja, ponajbolje ritmičarke iz Rusije, Estonije, Rumunjske, Italije, Litve, Slovenije, Hrvatske.....

Turnir se posljednjih nekoliko godina odvija u dva dijela, FIG turnir za juniorke i seniorke (sudjeluju ritmičarke i sutkinje koje su licencirane pri Svjetskoj gimnastičkoj federaciji) i dio koji organizira Klub, a na kojem sudjeluju mlađe uzrasne kategorije.

Vindiju je predstavljala najbolja hrvatska ritmičarka Tamara Artić koja je prvi dan višebojskog natjecanja u konkurenciji 14 juniorki, nakon vrlo dobrih nastupa, završila na drugom mjestu, iza Rumunjke Mirune Ciocirlan te je izborila sva četiri finala.

Najbolja je bila u vježbi s obručem gdje je dobila vrlo respektabilnu ocjenu od 16,150 bodova, a drugi najbolji nastup bio je s novom vježbom s loptom za koju je dobila ocjenu od 14,650 bodova.

Drugi dan u finalima Artić je uspjela izboriti još jednu srebrnu medalju u vrlo dobro odrađenoj vježbi s čunjevima dok je s drugim rekvizitima plasman bio nešto slabiji, dva puta je bila 4., s obručem i trakom te 8. s loptom.

I ostale članice Vindije koje su nastupile u mlađim uzrasnim kategorijama A programa i u B programu bile su vrlo uspješne. Kod kadetkinja A programa Lara Domislović i Elena Košćak nastupile su u konkurenciji 13 djevojaka iz 6 zemalja vježbajući svaka s po 3 rekvizita po izboru.

Domislović je bila prva s vijačom i obručem te četvrta s čunjevima, a Košćak četvrta s obručem, šesta s loptom i deseta s čunjevima. U B programu članice Vindije osvojile su 2 medalje. Sara Crnčec, kadetkinja 2006. godišta osvojila je drugo mjesto u vježbanju s obručem, a Leona Pretković, juniorka 2004. godište bila je uvjerljivo najbolja među 12 ritmičarki i osvojila prvo mjesto s obručem.

Natjecanje je nastavljeno nastupima najmlađih ritmičarki u A programu koje su sve nastupale s vježbama bez rekvizita. Vindiju su predstavljale Paulina Tomašković u kategoriji mlađih kadetkinja 2009. godišta koja je unatoč manjim greškama osvojila 1. mjesto u konkurenciji 12 djevojčica iz 5 zemalja i po prvi puta Laura Tomašković, koja je u kategoriji mlađih kadetkinja 2010. godište zauzela 11. mjesto.

U kategoriji Mini, djevojčica rođenih 2011. godine za Vindiju su nastupile Lucija Barbir i Eva Kocijan koje su svoj prvi nastup završile na 7. i 8. mjestu.

Ritmičarkama Vindije predstoji još sudjelovanje na 13. međunarodnom Božićnom turniru u Zagrebu, a nakon toga i završno klupsko natjecanje koje će se održati u dvorani na Srednjoškolcu 20. prosinca u 18 sati.