Članovi Hrvačkog kluba Ludbreg

Dva naslova državnih prvaka ludbreškom hrvačkom klubu

| 15.10.2018. u 15:36h | Objavljeno u Sport

Ludbreška sportska dvorana ugostila je najbolje hrvatske hrvačice i hrvače slobodnim stilom u uzrastu kadetkinja i kadeta te mađih seniorki i seniora ( U-23 ). 120 natjecatelja iz 21 hrvatskog kluba prezentiralo je svoja umijeća, a među njima i pet ludbreških predstavnika, koji su osvojili dva naslova prvaka Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji kod kadetkinja Iva Gerić je u kategoriji do 61 kilograma bila je uvjerljiva te  je u finalnom meču pobijedila suparnicu iz zagrebačkog Herkula tehničkim tušem, rezultatom 10:0.

Istim rezultatom završilo je i finale kod mlađih seniorki do 59 kilograma, gdje je Marta Busija bila bolja od predstavnice Petrinje.
   
Kod kadeta David Čurila je u kategoriji do 65 kg ušao u finale, nanizavši tri pobjede. Između ostalih i protiv podravkaša Verčevića, koji je u prvom kolu izbacio Lea Petrića. U finalnom meču protiv reprezentativca Prihistala iz HK Bistra, Čurila je odlično počeo i poveo 2:0, ali u nastavku iskusniji protivnik preuzima kontrolu nad mečom i pobijedio.

Kod mlađih seniora ludbreški je klub imao predstavnika u kategoriji do 79 kg. Dražen Oršuš postao je viceprvak države s pobjedom i porazom. Jedini bolji od njega bio je predstavnik Sesvetskog Kraljevca u borbi u kojoj je Oršuš furiozno krenuo i poveo, ali jedna neopreznost bila je dovoljna iskusnom protivniku da napravi kontru i tušira ludbreškog hrvača.
   
Treneri Darko Frankol i Ignac Horvat, koji su vodili ludbrešku ekipu, svakako mogu biti zadovoljni prikazanim hrvanjem i ostvarenim rezultatima.