Dva načelnika ponovno obuli kopačke i pomažu svojim klubovima da izbjegnu ispadanje iz Druge ŽNL

VV | 26.4.2022. u 20:31h | Objavljeno u Sport

Teški dani čekaju nogometne klubove iz općina Jalžabet i Petrijanec. Naime, polako se približava kraj prvenstva u Drugoj ŽNL, prošlo je 20 kola, a na dnu tablice se nalaze Nova Ves i Novakovec, bodovno izjednačeni iako je Nova Ves na predzadnjem mjestu, a Novakovec na zadnjem. Upravo je 20. kolo uparilo ova dva sastava u kojem je Nova Ves, koja je uoči susreta bila zadnja na tablici, ugostila Novakovec te slavila s 5:0 čime su preskočili Novakovca na tablici.

Ova utakmica možda bude i presudna u lutriji za opstanak kada će jedna sigurno ispasti, a druga možda izboriti novu sezonu u Drugoj ŽNL, a u ovom dvoboju smo mogli vidjeti i dvoboj dvaju načelnika, Željka Posavca (32), načelnika općine Petrijanec u svom drugom mandatu u redovima Nove Vesi te Rajka Solara (30), načelnika općine Jalžabet u svom prvom mandatu u redovima Novakovca. Oboje se godinama bave nogometom, ali u zadnje vrijeme nisu imali aktivnu nogometnu karijeru, ali su se oboje nedavno ponovno aktivirali na nogometnim terenima.

Željko Posavec je svoj nogometni put započeo u NK Majerju od 2004. godine, nakon toga je igrao u NK Sračincu, NK Mladosti iz Družbincu, NK Podravcu iz Svibovca Podravskog, 2013. godine se vratio u Majerje, a od 2016. godine je u redovima Nove Vesi, a posljednjih godina nije mogao igrati previše za svoj klub zbog ozljede, ali se vratio u proljetnom dijelu aktualne 2021./2022. sezone.

- Nakon zatvaranja NK Majerja 2016. godine prešao sam u Novu Ves koji se i tada natjecao u Drugoj ŽNL. Oba kluba, i Nova Ves i Orač, su sastavljena od domaćih igrača, kolega i prijatelja koji vole amaterski nogomet i na njihov poziv sam se odlučio da se i dalje bavim nogometom. Moram priznati da od 2017. godine nisam baš aktivno bavio igranjem nogometa jer sam imao jednu ozljedu koljena, ali sam sad to sada trenirajući malo zaliječio iako još uvijek zna malo boljeti. Nastavljam pomoći klubu koliko god mogu - rekao je Željko Posavec.

Rajko Solar s druge strane je započeo svoju karijeru u NK Jalžabetu u kojem je bio registriran kao igrač sve do 2016. godine, a od početka sezone 2021./2022. igra u Novakovcu.

- Ja sam igrao u Jalžabetu sve do 2014. godine, a nakon toga sam bio u sudačkim vodama i to sve do 2019. godine. Nakon toga sam si uzeo pauzu, kandidirao se za načelnika Jalžabeta i dobio te izbore, a s obzirom da je situacija u Novakovcu dosta loša, odlučio sam se ponovno vratiti u igračke vode - objasnio je Solar.

U međusobnom ogledu Nove Vesi i Novakovca, Posavec i Solar nisu se vidli na terenu, s obzirom da je Solar zbog ozljede koju je dobio na susretu igrao sve do 41. minute prvog poluvremena, dok je Posavec u igru ušao u 57. minuti u drugom poluvremenu. Ipak, i jedan i drugi se nadaju da će uspjeti pomoći svojim klubovima da ostvare cilj, a to je ostanak u Drugoj ŽNL.

- Ja vjerujem da ćemo osigurati ostanak i mislim da to ova ekipa to zaslužuje, a ujedno da ova ekipa to može ostvariti do kraja prvenstva - rekao je Posavec.

- Ima tu pet klubova koji će se naravno svaki boriti da izbori ostanak, a sada koji će imati više sreće i spretnosti, o tome svemu ćemo tek na kraju vidjeti. Mi smo u 13 kola jesenskog dijela prvenstva osvojili šest bodova, a sada smo u sedam kola na proljeće osvojili devet bodova. Doma igramo jako dobre utakmice, igramo jako motovirano, ali na gostovanjima nam ne ide baš - rekao je Solar.

Naravno, s obzirom da je ovo amaterska razina natjecanja, svima koji se bave tim je dosta često teško uskladiti poslovne obaveze sa igranjem nogometa, a da se ne spomene i treniranje koje je potrebno da bi se uigrala momčad uoči svakog kola. Ništa drugačije nije ni u slučaju načelnika općine Petrijanec.

- Nekada sam igrao u obrani stopera, ali sada sam više u veznom redu gdje mislim da svojim iskustvom mogu pomoći klubu. Naravno da ne stignete biti prisutni na svim utakmicama i treninzima, kada imate obaveze i protokole razne koji se ne mogu izbjeći. Do 2017. godine sam mogao igrati i biti na svakom treningu, ali danas je to već teže - rekao je Posavec.

- Izrazito je naporno s obzirom da uz sve to još imam i obiteljski život sa ženom i troje djece, ali to je bit rekreacije i izbacivanje stresa kojeg nosi ovaj posao kao načelnik - istaknuo je Solar.

Do kraja prvenstva u Drugoj ŽNL preostalo je još šest kola, a vidjet ćemo koji od ovo dvoje načelnika će se na kraju veseliti ostanku, a koji će morati prihvatiti ispadanje u niži rang natjecanja. 

Nova_Ves_-_Novakovec_2.jpg

Nova_Ves_-_Novakovec_5.jpg

IMG-20220425-WA0015.jpg

Označeno u