Dva kluba iz Varaždinske županije natjecat će se u novoj sezoni u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever

| 28.6.2022. u 09:35h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski Varteks i ludbreška Podravima u predstojećoj sezoni sudionici Treće hrvatske nogometne lige Sjever, četvrtog ranga natjecanja u novo shemi Hrvatskog nogometnog saveza.

Moglo se to čuti, među inim, na sastanku predstavnika županijskih nogometnih saveza koji čine sjevernu regiju HNS-a, na kojem je bilo riječi o ustroju Treće nogometne lige – sjever.

Liga će brojati 10 klubova, igrat će se trokružno, a uz Varteks i Podravinu, sudionici će biti prošlosezonski prvak Treće HNL Sjever Polet iz Svetog Martina na Muri, koji je odustao od odlaska u viši rang jer trenutačno ne zadovoljava potrebne uvjete, zatim Dinamo iz Domašinca, Koprivnica, Papuk iz Orahovice, Podravac iz Virja, Radnik iz Križevaca, Rudar iz Murskog Središća i Virovitica.

U konkurenciji za ligu bilo je još sedam klubova, među njima i Bednja te Ivančica, ali nisu zadovoljavali uvjete. S obzirom na to da je Polet odustao od višeg ranga napredovali su Bjelovar, Međimurje i Mladost iz Ždralova,koji će se natjecati u Drugoj nogometnoj ligi.

U novoj sezoni klubovi iz međimurskog i varaždinskog ŽNS-a više se neće natjecati u zajedničkoj ligi (peti rang natjecanja ), već će bodove skupljati u svojim županijskim ligama, a prvaci liga međusobno će razigravati za plasman u viši rang.

Klubovi s područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije nastavit će s natjecanjem u Četvrtoj nogometnoj ligi ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’, ali sastav te lige u ovom trenutku još nije potvrđen.