Dva igrača namjeravaju napustiti redove GRK Varaždina 1930, kojeg očekuje Liga za ostanak Foto: Krešimir Đurić

Dva igrača namjeravaju napustiti redove GRK Varaždina 1930, kojeg očekuje Liga za ostanak

| 11.1.2023. u 11:32h | Objavljeno u Sport

Dva igrača GRK Varaždina 1930 zatražili su ispisnice jer namjeravaju napustiti varaždinski klub. Riječ je o igračima koji su stigli iz redova MRK Čakovec, Petru Sklepiću i Juri Egonu Juraniću.

Sklepić, koji igra na poziciji pivota već je dvije sezone u redovima Dabrova, dok je Juranić stigao na proljeće prošle godine, a može igrati na poziciji lijevoj i desnog vanjskog.

Inače, GRK Varaždin 1930 u nastavku prvenstva očekuje nastup u Ligi za ostanak. Dabrovi se u konkurenciji 10 klubova na početku natjecanja nalaze na 5. mjestu s 9 osvojenih bodova.

Na prvom je mjestu Metković Mehanika s 13 bodova, a slijede Trogir, KTC i Ribola Kaštela s po 10 osvojenih bodova. Na šestom je mjestu, također s 9 osvojenih bodova,momčad Osijeka, sedmi je Rudar s 8, osmi Bjelovar sa 6, deveta je Moslavina s 5 i posljednji 10. riječki Zamet bez osvojenog boda.

Dvije posljednjeplasirane momčadi napustit će najelitniji rang hrvatskog klupskog rukometa, dok će osmoplasirana momčadi igrati dodatne kvalifikacije s drugoplasiranim sastavom Prve lige.

Zbog Svjetskog rukometnog prvenstva (12.-29. siječnja Poljska i Švedska) sada je stanka u prvenstvu, koje će se nastaviti u veljači. GRK Varaždin 1930 će Ligu za ostanak otvoriti 11. veljače 2023. godine domaćom utakmicom protiv Osijeka.

U 2. kolu, 18. veljače, bit će gosti Bjelovara, 3. kolo, 25. veljače, donosi domaći susret s Moslavinom,u 4. kolu,4. ožujka Dabrovi će biti gosti KTC-a u Križevcima, a u 5. kolu, 18. ožujka, varaždinski će sastav ugostiti Trogir. Utakmice 10., posljednjeg kola na rasporedu su 6. svibnja.