Neven Đurasek i Borimir Perković na današnjem susretu s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Đurasek: Slaven je na papiru favorit, ali teren je jedino mjerilo i možemo do dobrog rezultata

| 22.8.2019. u 12:56h | Objavljeno u Sport

Nogometaše Varaždina u subotu u 19 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici očekuje susret 6. kola HT Prve lige protiv momčadi Slaven Belupa. Bit će to susjedski derbi,u kojeg domaćin ulazi sa 6 osvojenih bodova i sa 7. mjesta tablice, dok je Varaždin na posljednjem,10. mjestu, s 2 osvojena boda.

- Slaven Belupo je godinama stabilan prvoligaš,a ove su godine javno izrazili svoje želje za ovu sezonu - izlazak na europsku scenu. Dobra su ekipa s nekoliko kvalitetnih individualaca ali želim da budemo fokusirani puno više na sebe. Uvjeren sam da smo u stanju da možemo ponoviti igre s dvije posljednje utakmice, dati možda i mrvicu više u smislu kvalitete i voljnog momenta. Siguran sam da će moji igrači dati svoj maksimum i imamo se pravo nadati dobrom rezultatu. Uvjeren sam da se uz dobru igru možemo vratiti veseli iz Koprivnice - naglasio je trener Varaždina Borimir Perković.

Igrački kadar u odnosu na posljednji susret s Lokomotivom bit će pojačan za Senića i Samboleca, koji su se očistili od kartona,a ozlijeđeni su Roca, kojeg, najvjerojatnije, očekuje operacija meniska, i Brlečić.

- Posljednje dvije utakmice iskočio je Krstanović, za kojeg svi znaju da ima sposobnosti strijelca, igraju s dva napadača a uz Krstanovića nezgodan je Ejupi, a spomenuo bih još Parackog, Delića, Puclina, sve iskusne igrače koji imaju puno utakmica u Prvoj ligi, tako da će utakmica biti teška i neizvjesna - rekao je Perković.

Igrač sredine terena varaždinske momčadi Neven Đurasek vjeruje u pozitivan rezultat za svoju momčad na subotnjem susretu.

- Cijela ekipa ima dojam da se zaista dižemo iz utakmice u utakmicu i posljednje dvije utakmice zaslužili smo više od po jednog boda u svakoj utakmici. Atmosfera u svlačionici je dobra, puni smo samopouzdanja, želje i nadamo se dobrom rezultatu u Koprivnici. Slaven Belupo je loše bodovno krenuo, jer su imali teške utakmice na početku prvenstva, ali riječ je o iskusnoj ekipi, protiv koje je teško igrati, Oni vole igrati, što se meni sviđa jer daju i suparniku da igra. Nakon dvije pobjede sigurno su puni samopouzdanja, ali i mi smo puni samopouzdanja i pokazali smo svoje kvalitete. Na papiru su favoriti, ali teren je jedino mjerilo i mislim da možemo izvuči dobar rezultat - naglasio je Đurasek.