Dubravka-Zagorac (plavi dres) ima devet bodova prednosti na tablici ispred drugoplasiranog Obreša Foto: Siniša Sović

Dubravka-Zagorac domaćim susretom protiv Drave (SĐ) nastavlja lov za naslov

| 25.3.2018. u 09:13h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Dubravka-Zagorac, jesenski prvak Prve ŽNL, uoči današnjeg nastavka prvenstva ima 9 bodova prednosti pred drugoplasiranim Obrešom. Momčad iz Turčina pojačala se s Davidom Pofukom iz Međimorca i Matijom Martinovićem iz Poleta (T).

- S ova dva igrača imamo nova rješenja. Ambicije su nam osvojiti prvo mjesto i okušati u Četvrtoj ligi, da vidimo što možemo u tom rangu natjecanja i gdje nam je mjesto. Moramo biti fokusirani cijelo prvenstvo, jer ako se dva puta spotaknemo izgubit ćemo prednost - rekao je trener Dubravke-Zagorca, Mario Ister.

Obreš iz Svetog Ilije ima ambiciju ostati na drugom mjestu te napasti prvo mjesto, ukoliko se ukaže prilika. Momčad se pojačala s Juricom Laznim, Patrikom Težakom i Dominikom Blažijem, dok su svlačionicu napustili Martin Pavličević, Dario Horvat i Bosiljko Tadić.

- Željeli bi zadržati drugo mjesto, ali ako se ukaže prilika, naravno da ćemo pokušati napasti prvo mjesto, ali velika je prednost vodećeg. Teško da netko može toliko kiksati, a mi stalno pobjeđivati, ali do kraja prvenstva sve je moguće - rekao je trener Obreša, Damir Blaži.

Mladost iz Šemovca proljeće dočekuje na trećem mjestu, u nepromijenjenom sastavu, a želja im je ostati u samom vrhu lige.

- Ambicije su nam ostati gdje se i trenutno nalazimo. Kod Zadrugara nas očekuje vatreno otvaranje prvenstva. Bit će teško jer imamo tri igrača s kartonima koji neće moći nastupiti, a bod bi me zadovoljio - najavio je trener Mladosti (Š), Igor Skupnjak.

Drava (SĐ) kreće u nastavak sa četvrte pozicije, a uoči prvenstva izgubili su dva napadača i najboljeg strijelca ekipe Marija Belovića koji se umirovio, a došli su im Luka Hrebak iz Bednje, Dario Horvat iz Obreša i Brazilac Willismar De Oliveira Cordeiro.

- Malo smo kratki s igračkim kadrom, ali borit ćemo se i dalje. Dobro smo odradili pripreme i bit ćemo trkački spremni. Ako zaustavimo Dubravku u prvom kolu prvenstvo će biti zanimljivo - rekao je trener Drave (SĐ) Dražen Kosec.

Polet iz Tuhovca se nalazi na petom mjestu, s 12 bodova zaostatka za vodećim. Ekipa se nije mijenjala, osim što se u Tuhovec vratio Denis Bartolec. U prvom susretu čeka ih drugoplasirani Obreš.

- Nadamo se da ćemo se zadržati na poziciji na kojoj smo sada, a vjerujem da bi mogli i na treće ili četvrto mjesto - zaključio je trener Poleta (T) Vjekoslav Vitez.

U današnjem prvom kolu se sastaju Plitvica (S) i Rudar 47, Polet (T) i Obreš, Dubravka-Zagorac i Drava (), Zadrugar i Mladost (Š), Lepoglava i Ivančica, Mladost (M) i Budućnost te Polet (C) i Podravac Kitro. Svi susreti počinju u 15 sati i 30 minuta.