Drugi vikend Welcome spring festivala bit će u znaku – kajaka Foto: ilustracija

Drugi vikend Welcome spring festivala bit će u znaku – kajaka

Varaždinske vijesti | 10.3.2021. u 19:29h | Objavljeno u Sport

Osim što je "centar svijeta", Ludbreg je tijekom ožujka i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom "Welcome Spring", osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Nakon nordijskog hodanja prošlog vikenda, drugog festivalskog vikenda na rasporedu su kajakaška utrka te pokazni sati kajaka.

Subota – 13. ožujka – Watermark Kayak Race – kajakaška utrka

Na rijeku Bednju, koja protječe samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Ruta dužine 300 metara namijenjena je različitim tipovima veslača u više kategorija te su startovi utrka podijeljeni u dvije grupe. Trasa se nalazi na rijeci Bednji u centru Ludbrega. Startnina je 50 kn, a može se kupiti preko entrio portala. Bit će omogućen ograničen broj najma kajaka.

Nedjelja – 14. ožujka – Besplatni pokazni sati kajaka

Pokazni sati odvijaju se uz nadzor licenciranih instruktora koji će svim zainteresiranima pokazati i proći osnovne kajakaške zaveslaje. Tečaj će biti organiziran u grupama po maksimalno 8 ljudi, a grupe počinju od 10 sati ujutro (do 4 grupe). Pripadajući termin po imenima bit će javno objavljen na stranicama Facebook eventa Welcome Spring festivala, a prijave su moguće na službenoj Facebook stranici Welcome Spring događaja preko Google forme ili se mogu javiti prije u inbox TZ Ludbrega ili Trail Full Cycling Experience FB stranice.