Druga ŽNL Foto: Martin Novosel

Druga ŽNL: Zadrugar jedva izvukao pobjedu nakon 3:0 vodstva u Varaždinskim Toplicama

| 11.10.2020. u 20:14h | Objavljeno u Sport

U današnjih šest susreta 9. kola Druge ŽNL, prava drama se odigrala u Varaždinskim Toplicama, gdje je vodeći Zadrugar propustio kapitalizirati rano visoko 3:0 vodstvo protiv Mladosti.

Zadrugar je nakon prvih devet minuta imao vodstvo od 3:0, Karlo Kolak, Patrik Mraz i Bojan Vručina su zabili golove u 7., 8. i 9. minuti, Mladost se ekspresno brzo vratila u susret golovima Igora Bešteka u 14., Zlatka Planinca u 19., Borisa Levatića u 23. iz kaznenog udarca koji je također zabio i gol za 4:3 vodstvo u 31. minuta, a tim vodstvom je završilo prvo poluvrijeme. Ipak, Boja Vručina je odlučio derbi s dva gola u drugom poluvremenu. Prvo je realizirao kazneni udarac u 70. minuti susreta, a gol vrijedan pobjede je zabio u 85. minuti susreta. Zadrugar je tako nakon 9. kola i dalje vodeći na tablici s osam pobjeda i jednim porazom. Zadrugar je završio utakmicu desetkovan, s obzirom da je Nikica Struški skupio dva žuta kartona, jedan u 51. zbog naguravanja s protivničkim igračem, a drugi u 90+3 zbog napucavanja lopte.

Drugoplasirani Orač je pratio Zadrugara i također je do pobjede stigao dramatično tek u samoj završnici susreta protiv Poleta iz Martijanca, točnije u 90. minuti. Marin Miko je donio vodstvo Oraču golom u 3. minuti, Danijel Dubravec je zabio gol za 1:1 u 30. minuti susreta, Igor Klaneček je u 78. minuti zabio za novo vodstvo domaćina, Dubravec je novim golom za izjednačenje pokvario slavlje domaćina, dok je Orač tek trećim golom za 3:2 Denisa Šinceka konačno stigao do pobjede u 90. minuti susreta.

U preostalim susretima, Mladost (S) je bila bolja od Novakovca s 3:1, Radnički je bez većih poteškoća svladao Rudara 47 na njihovom terenu sa 4:1, Dinamo 01 je bio bolji od Razvitka s 1:0, dok je Mladost (Š) odigrala s Novom Vesi 2:2.