Druga ŽNL: Novakovec pobijedio Lunjkovca, igrač gostujuće momčadi uhvatio suca za vrat Foto: Martin Novosel/Ilustracija

Druga ŽNL: Novakovec pobijedio Lunjkovca, igrač gostujuće momčadi uhvatio suca za vrat

| 27.3.2022. u 09:38h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U dva subotnja susreta 16. kola Druge ŽNL, Novakovec je slavio protiv Lunjkovca, dok je Mladost (VT) slavila kod Poleta (M).

Novakovec se probudio ovog proljeća te je u prva tri kola ostvario čak dvije pobjede, što je više nego tijekom cijelog jesenskog dijela prvenstva u kojem je ostvario svega jednu pobjedu. Do 3:1 pobjede su stigli pogotcima Davora Gregurića u 43. minuti, Domagoja Cafuka u 64. minuti te Valentina Sokola u 74. minuti susreta, dok je Lunjkovec samo ublažio poraz pogotkom Petra Progovečkog u 78. minuti susreta.

Susret u Novakovcu je imao ružan epilog. Igrač gostujuće momčadi Lunjkovca, I. J., je nakon utakmice ušao na terenu za igru, prišao sucu utakmice te ga vrijeđao riječima "đubre ćelavo". Sudac mu tada pokazuje crveni karton, a nakon toga igrač otvorenim dlanovima hvata za vrat suca utakmice (pokušaj gušenja), prema zapisniku delegata susreta.

Mladost (VT) je na gostovanju kod Poleta (M) slavila s 3:1. Pogotke za goste je zabio Boris Levatić  u 31. i 40. minuti susreta i Igor Beštek u 61. minuti susreta, dok je pogodak za domaćine zabio Dean Novosel u 55. minuti susreta. Mladost (VT) je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje jer je Nino Leš isključen zbog dva žuta kartona, prvog je zaradio u 20. minuti zbog preoštrog starta, a drugog u 45.+1. minuti sureta zbog napucavanja lopte uprekidu igre.