Drožđek: Nisam još igrao utakmicu protiv momčadi koja je mjesec dana prije završetka prvenstva ispala iz lige Foto: Dražen Novosel

Drožđek: Nisam još igrao utakmicu protiv momčadi koja je mjesec dana prije završetka prvenstva ispala iz lige

| 20.4.2024. u 11:40h | Objavljeno u Sport

U odgođenoj utakmici 5. kola, koja se trebala igrati 20. kolovoza prošle godine, ali je prolongirana, zbog Dinamovih obveza u europskim natjecanjima,momčad Varaždina izgubila je u srijedu, na stadionu u Maksimiru od Modrih rezultatom 2:1, pred 5 128 gledatelja.

Golove za Dinamo postigli su Martin Baturina u 26. minuti i Gabriel Vidović u 53. minuti, dok je strijelac za Varaždin bio Domagoj Drožđek u 72. minuti susreta. Od 64. minute Varaždin je imao igrača manje jer je zbog prekršaja u izglednoj poziciji za postizanje pogotka crveni karton dobio Luka Jelenić.

- Dočekao nas je jako raspoloženi Dinamo, znali smo da nas čeka zahtjevna utakmica i Dinamo se nametnuo od prve minute, s velikim autoritetom. Prvo poluvrijeme nismo baš puno dolazili do igre i do izglednih situacija. Dinamo nas je pritisnuo i stvarao šanse, Zelenika je bio dobro raspoložen i držao nas je ajmo reći u pozitivnom rezultatu, pa smo na poluvrijeme otišli sa samo jednim golom zaostatka. Kasnije smo napravili neke promjene i malo smo živnuli, ali stvorili smo premalo šansi da bi ostvarili bolji rezultat. Čak je rezultat dobar u odnosu na ono što je bilo prikazano na terenu - rekao je komentirajući poraz od Dinama trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Domagoj Drožđek, strijelac jedinog pogotka za Varaždin na maksimirskom stadionu i to u trenutku kada su imali igrača manje na terenu, ušao je u igru na početku drugog poluvremena umjesto Poldrugača.

- Dinamo je bio bolji od nas, bili su raspoloženi, motivirani i puni samopouzdanja. Posljednjih 20 minuta susreta s igračem manje pokazali smo koliko imamo energije i koliko možemo, a mislim da možemo puno više. Energija je presudila da postignemo barem taj jedan gol, a mislim da i dalje trebamo s tom energijom i motivom igrati - rekao je Drožđek.

Varaždin u ponedjeljak,22. travnja, u 17 sati, na ŠC Rudeš očekuje susret 31. kola protiv Rudeša,momčadi koja se već i matematički oprostila od najelitnijeg ranga hrvatskog klupskog nogometa.

- Imamo problema za susret s Rudešom zbog kartona pa neće moći nastupiti Jelenić, Boršić i Lusavec, a zbog ozljede za sastav vjerojatno neće konkurirati ni Belcar, tako da će nas dosta nedostajati, ali imamo dosta zdravih i kvalitetnih igrača da odigramo sutra dobru utakmicu - rekao je Šafarić.

- Protiv Slaven Belupa su pokazali koliko mogu biti opasni i rezultat je mogao biti drugačiji jer stvarali su šanse, a golman Slaven Belupa je spašavao gostujući sastav, tako da moramo s velikim oprezom pristupiti sutrašnjoj utakmici, maksimalno odgovorno i dobro se pripremiti da odigramo kvalitetnu utakmicu i napravimo dobar rezultat - dodao je Šafarić.

- Mi smo definitivno favoriti u sutrašnjem susretu, Rudeš je već ispao u drugu ligi i nisam još igrao takvu utakmicu protiv momčadi koja je mjesec dana prije završetka prvenstva ispala iz lige. Nemaju više nikakav pritisak, već se pojedinci žele pokazati i time steći priliku da ostvare transfer u boji klub za sljedeću sezonu, a što je svakom njihovom igraču cilj. Čeka nas dobra, ali i teška utakmica, a dat ćemo sve od sebe da bude na nivou kojem težimo, a nadamo se pobjedi - zaključio je Drožđek.