Dretar Karić prvim mjestom u Španjolskoj vjerojatno izborila i vizu za Tokio

VV/HRT | 7.3.2020. u 23:39h | Objavljeno u Sport

Hrvatska srebrna paraolimpijka u paru iz Rija Helena Dretar Karić osvojila je prvo mjesto na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Španjolske koje se održava u Costa Bravi od 4. do 8. ožujka, objavio je HRT.

Dretar Karić je osigurala zlato pobjedom nad Turkinjom Duman Latice 3-2 (11-6, 11-13, 11-6, 10-12,11-7). U utrku za zlatnu medalju umiješala se još i Japanka Yukim Chada od koje je Dretar Karić izgubila 2-3 (11-7, 9-11, 9-11, 11-3, 13-:15), no zahvaljujući većem broju osvojenih poena u svakom setu pobjedu je na kraju odnijela hrvatska parastolnotenisačica i tako zadržala desetu poziciju na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji (3.) s kojom bi 31. ožujka postala evidentna putnica za Paraolimpijske igre u Tokiju.

- Izuzetno sam sretna i zadovoljna ovim svojim uspjehom. Iako sam pobijedila izravnu konkurenticu Latice Duman, dodatnu dramu mom uspjehu donio je poraz od Yukim Chada. No, sve što sam dogovorila sa svojim trenerom Krešom Kovačem uspjela sam odigrati i tako u srazu s ostale dvije suparnice ostvariti tri pobjede i osvojiti nove bodove koje su me učvrstile na desetom mjestu svjetske rang liste kategorije 3. Vjerujem da će na kraju ožujka to biti dostatno da i ja mogu nastupiti u Japanu - izjavila je paraolimpijka Helena Dretar Karić, a prenosi HRT.