Dražen Vukina - "tek" mu je 49 godina i još ne misli stati Foto: Martin Novosel

Dražen Vukina - "tek" mu je 49 godina i još ne misli stati

| 18.7.2022. u 15:08h | Objavljeno u Sport

Kazoyushi Miura poznati je japanski nogometaš koji je počeo svoju seniorsku karijeru još davne 1986. godine, a jednom kada je zaigrao u Dinamu 1999. godine, imao je već 32 godine i prema svim očekivanjima, smatralo se da će do kraja 2000-ih otići u igračku mirovinu, ali ne samo da nije otišao, on je još dan danas aktivni nogometaš sa 55 godina na leđima.

Slična priča prati i domaćeg igrača, Dražena Vukinu, rodom iz Luke Ludbreške, koji unatoč činjenici da će ove godine, 23. studenog, proslaviti okruglih 50 godina i dalje aktivno igra za seniore Mladosti iz Sigeca Ludbreškog.

Iako se nogometom bavi već skoro 40 godina, još uvijek ne razmišlja o nogometnoj mirovini, a njegov nogometni put je krenuo u nekadašnjem Ajaxu iz Komarnice.

Krenuo s 15 godina

- Krenuo sam sa 15 godina u isto vrijeme negdje kada je krenuo i Slobodan Sudec koji je bio u Varteksu. Mogao sam i ja tada preći u Varteks, ali na kraju nisam jer mi tada nogomet nije bio toliko važan, više zezancija, ali sam na kraju zbog jednog mojeg sumještana koji mi je nudio da probam nogomet u Austriji sa 17 godina u SK Sturmu i bio sam tamo neka tri mjeseca kada su tamo bili Stjepan Deverić i Mihajlo Petrović, a onda sam otišao u jedan satelit klub koji se zvao SK Graz. No tada sam na kraju odlučio odslužiti vojni rok. Možda sam tu zeznuo jer sam otišao iz Austrije, a trener SK Graza je bio Werner Gregoritsch, aktualni izbornik U21 reprezentacije Austrije, koji je tada za mene govorio da imam perspektive - objasnio je Vukina.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...