Dražen Vučković novi predsjednik NK Varteksa: Klub mora biti glavna sportska priča u gradu

V.V./nk-varteks.com | 18.2.2018. u 10:45h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U prostorijama kluba Europa media u HNK u Varaždinu u subotu 17. veljače, održana je godišnja izborna skupština NK Varteks Varaždin, na kojoj je izabrano novo vodstvo kluba, a čast da kao predsjednik vodi klub pripala je Draženu Vučkoviću.

Na početku skupštine, svima okupljenima obratio se dosadašnji predsjednik, Vedran Šalamun, koji je podnio izvješće o radu i financijskom poslovanju NK Varteks u protekloj godini, a usput se i osvrnuo na svoj mandat, koji je danas priveden kraju.

- Počelo je sve sa uspješnim završetkom u MŽNL Čakovec-Varaždin, što nam je dalo mogućnost da se prijavimo za 3. HNL, što smo i napravili. Vagali smo dugo, svjesni financijskih i organizacijskih zahtjeva lige, ali bili smo uvjereni da to možemo ostvariti. Početak sezone nije rezultatski bio bajan, ali svjesni smo koliko je ovo natjecanje teško i krajnji cilj nam je ostvariti ostanak u ligi - rekao je tom prilikom Vedran Šalamun.

Također, kao jednu od svjetlih točaka svog predsjedavanja spomenuo je i potpisivanje ugovora o višegodišnjoj sportsko-poslovnoj suradnji sa splitskim Hajdukom.

- Bio je to jedan veliki trenutak za Varteks, jer kad ti jedan tako velik klub ponudi ruku suradnje, shvatiš da radiš nešto dobro - zaključio je Šalamun.

Uslijedilo je financijsko izvješće, koje je predstavio tajnik kluba, Dalibor Leskovar, a koji će i ove godine obavljati istu funkciju u klubu.

Svima okupljenima obratio se i Denis Vidaček, koji je predstavio rezultate Škole nogometa Varteks-Fotex, koji je ovom prilikom i najavio Bubar Suzuki kup, koji će se održati idućeg vikenda u Areni Varaždin, a za kojeg se očekuje da će biti jedan od najmasovnijih sportskih događanja u Varaždinu ove godine.

U skladu sa člankom 2. i 3. Poslovnika o radu Skupštine, svaki član kluba mogao je na skupštini iskoristiti svoje pravo da bira i bude biran u organe upravljanja kluba, a nakon glasovanja, ta uloga je pripala Draženu Vučkoviću, koji je tim povodom i predstavio svoj plan i program rada u narednom periodu.

- Najbitnija stvar koju bih istaknuo jest briga o članovima kluba, kojemu treba posvetiti više pažnje nego što smo to radili prošlih godina i uključiti ih u aktivnosti kluba, zbog čega ćemo osnovati poseban odjel za brigu o članovima. Kao drugu odrednicu svog programa istaknuo bih marketinški aspekt, koji možemo dodatno razviti, jer NK Varteks mora biti glavna sportska priča u gradu - rekao je prilikom prvog obraćanja okupljenima Dražen Vučković, novoizabrani predsjednik Varteksa.

Osim izbora novog predsjednika, na Skupštini su izbrani i ostali članovi upravljačkih tijela kluba.

Spomenimo kako su u Izvršni odbor kluba izabrani novi predsjednik kluba, Dražen Vučković i njegov dopredsjednik Mladen Vuradin, a pridružili su im se i Rikardo Kahlina, Hrvoje Žigmund, Jan Kerekeš, Neven Medved, Željko Pakšec, Mirjana Mucko, Nikolaj Popović, Leon Kukec, Denis Vidaček, Davor Čus i Dražen Čiček, čime je povećan dosadašnji broj članova Izvršnog odbora s 11 na 13 članova.

U Nadzorni odbor izabrani su Ljubomir Kerekeš, Dražen Štruk i Darko Martinčević, dok su članovi Disciplinske komisije postali Davor Anđelković, Neven Medved i Jurica Belcar.

Na samom kraju Skupštine, za riječ se javio Jurica Belcar, koji je predložio donaciju HNK Hajduk u visini od 7.500 kuna, koja će se namijeniti za tematski park Hajduka, a njegov je prijedlog jednoglasno prihvaćen, čime je ujedno i zaključena Skupština.

Po završetku Skupštine, uslijedilo je neformalno druženje članova kluba u klubu Europa media.

Označeno u