Dražen Cesar Foto: Martin Novosel

Dražen Cesar: Košarka je za mene bila i ostala najvažnija sporedna stvar

| 26.11.2019. u 08:13h | Objavljeno u Sport

Od Badije do Moskve” naslov je biografske knjige koja će do kraja godine biti u prodaji, a priča je to o trenerskoj karijeri Dražena Cesara, aktualnog trenera varaždinskog Košarkaškog kluba Vindija. Cesar se ovim poslom bavi već četvrt stoljeća, 25 godina. Naslov knjige otkriva gdje je za njega počeo taj put. Badija je mali otok u Korčulanskom otočju gdje je,kao i mnogi drugi hrvatski treneri, krajem devedesetih završio trenersku školu.

- Razmišljao sam jedno vrijeme kako da naslovim knjigu, da sve stavim u nekakav kontekst i okvir, sve što sam skupljao zadnjih 25 godina, sve objavljene članke, zapisnike, trofeje i ostalo. Nisam bio vrhunski košarkaš, ali sam bio koristan kotač u kolektivu i uvijek sam bio vezan uz tu košarku. Iako su mi na prvom mjestu bili škola, obrazovanje i na kraju obitelj, košarka je za mene bila i ostala najvažnija sporedna stvar - rekao je Cesar.

S Grafičarom u kvalifikacije

Trenirao je neke od najznačajnijih klubova na ovim prostorima, od kojih se ističe ludbreški Grafičar s kojim je 2014. godine izborio kvalifikacije za ulazak u A1 ligu, tada najelitniji rang hrvatske klupske košarke.

- S igračima Grafičara sam krenuo iz zadnje lige, a došli smo nadomak ulaska u prvu ligu. Tada smo u kvalifikacijama igrali protiv igrača NBA kalibra u momčadi Ribole Kaštele, čiji su dres nosili Dragan Bender i Ante Žižić. Taj uspjeh je raritetan jer sam za razliku od nekih drugih trenera koji su ostvarili slične uspjehe, taj rezultat ostvario dok sam istovremeno i radio svoj posao - naglasio je Cesar.

Ostatak ove priče pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

get_hi_media_1.jpg

Označeno u