Dragutin Posavec: Pokazali smo snagu, moć i kvalitetu

| 10.11.2020. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Na prvom mjestu u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi nalazi se Obreš iz Svetog Ilije koji je u 10 odigranih kola ostvario čak 9 pobjeda.

Kvalitetne pripreme

- Prošle nam je sezone za dva gola izmaknulo prvo mjesto zbog čega nismo išli u viši rang natjecanja i prije početka sezone cilj nam je bio da pokušamo ostvariti plasman u viši rang natjecanja. Rano smo počeli s pripremama i imali smo dosta dobar pripremni period. Odigrali smo jake pripremne utakmice, pri čemu smo čak s 10:1 izgubili od Poleta (SMnM), ali to nam je bila samo pouka da vidimo gdje jesmo i koliko možemo. Imamo ekipu koja je dosta zrela. Šafarić i Kresinger duša su ekipe, a imamo i dosta mladih igrača koji su se profilirali kao pouzdani igrači za pobjedničke nizove - rekao je trener Obreša Dragutin Posavec.

Jedini kiks dogodio im se na samom startu prvenstva, kada su na domaćem terenu protiv Čeva odigrali 1:1. Da se jesenski dio prvenstva igra do kraja godine, vjerojatno bi imali 12 pobjeda.

Ostvarili cilj

- Cilj nam je bio da ne izgubimo niti jednu utakmicu, što smo i ostvarili, ali isto tako startali smo slabije nego smo očekivali i to u utakmici protiv Čeva. Bili smo puno bolji na tom susretu, ali smo odigrali samo 1:1. U svim ostalim susretima odigrali smo onako kako smo se dogovorili. Bili smo korektni, u svaku utakmicu smo ušli sa željom da pobijedimo. Bili smo efikasni, u 10 utakmica smo postigli 35, a primili samo osam golova. Potvrda je to da nismo slučajno tu gdje jesmo - naglasio je Posavec.

Sezona je pod upitnikom zbog pandemije, ali ako se nastavi na proljeće, kao što se planira, Obreš će prvenstvo nastaviti bez promjena u igračkom kadru.

Ostatak članka pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...