Trojica prvoplasiranih u sveukupnom poretku Patuljan kupa Ivanec 2017.

Dragutin Cerovčec pobjednik Patuljan kupa Ivanec 2017.

| 3.9.2017. u 17:02h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Sportsko-ribolovnog društva Ivanec na bajeru zvanom Barutana po pretežno kišovitom i prohladnom vremenu , održano posljednje, šesto kolo u lovu ribe udicom na plovak na patuljaste somiće,tzv.Patuljan kup Ivanec 2017.

U konkurenciji 20 ribiča prvo mjesto osvojio je Mladen Hrnčić , član SRD Cestica sa ulovom od 3388 grama , drugi je bio Jurica Levanić, član SRD Sračinec sa 3215 grama , treće mjesto zauzeo je Petar Klaus , član SRD Sračinec sa 2664 grama četvrti je bio Boris Stubičar, član SRD Varaždin sa ulovom od 2593 , dok je peto mjesto osvojio Dragutin Cerovčec sa 2035 grama.

U sveukupnom poretku Patuljan kupa, koji se održavao u  šest  kola, od lipnja do rujna, bodovalo se  pet, tj. svakom ribiču brisao se najslabiji plasman . Prvo mjesto osvojio je Dragutin Cerovčec sa ukupno 14 negativnih bodova , drugi je Petar Klaus sa 15, treće mjesto zauzeo je Boris Stubičar sa 21 bodom , četvrti je Robert Posavi, član SRD Ivanec sa 25 , dok je peti Jurica Levanić sa 32 negativna boda .

Prvoplasirana trojica primila su statue organizatora . Ovo natjecanje najpopularnije je kod ivanečkih ribiča gdje sudjeluju ribiči i iz Varaždina, Sračinca, Cestice i ostalih mjesta Varaždinske županije.