Domjan i Jalušić: Obje smo znale na startu prvenstva da je ovo posljednja sezona

VV | 6.6.2022. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Porazom u Koprivnici protiv Podravke Vegete, varaždinska Koka završila je sezonu u Prvoj HRL za žene na osmom mjestu tablice. Bila je to sezona s usponima i padovima, a u predzadnjem kolu protiv Zrinskog na domaćem terenu, nakon 20-ak godina igranja u dresu Koke, od igračke su se karijere oprostile dvije najstarije igračice u varaždinskom sastavu. Svoju posljednju utakmicu tada su odigrale kapetanica i pivotkinja Ines Domjan (28) i jedna od ponajboljih strijelkinja u povijesti kluba, desno krilo Tea Jalušić (31) koje su se tako pridružile još jednoj “kokici” koja je na startu sezone završila igračku karijeru, Suzani Furjan. Njihov oproštaj bio je pun emocija.

Odluka o kraju karijere

- Znala sam na početku prvenstva, da mi je ovo zadnja sezona i odlučila sam se malo više posvetiti poslu. Došli su drugi planovi u životu, a također mi je ostalo dosta tragova od ozljeda i svega ostalog nakon 20 godina igranja te sam procijenila da je jednostavno bilo vrijeme za kraj - objasnila je Domjan.

- I ja sam također da će mi ovo biti zadnja sezona, iako sam se dosta nećkala. Od nove godine imala sam velikih problema s koljenom zbog kojeg nisam ni trenirala kako i to mi je bio znak. Od veljače sam trenirala svega dva puta tjedno i nisam igrala na razini na koju sam navikla, što je na kraju presudilo - objasnila je Jalušić.

Iako nisu došle u klub istovremeno, veći dio svoje karijere provele su zajedno u seniorskom sastavu Koke. Domjan je cijelu svoju karijeru provela u varaždinskom klubu, dok je Jalušić imala kraću epizodu u Slovačkoj, ali je i ona uglavnom igrala za varaždinsku ekipu u najvećem dijelu svoje karijere. Obje su krenule u rukomet od rane mladosti.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...