Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige novčano kaznio NK Varaždin Foto: Krešimir Đurić

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige novčano kaznio NK Varaždin

| 31.8.2023. u 10:07h | Objavljeno u Sport

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 6. kola.

NK Varaždin se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici između Varaždina i Hajduka gostujuća navijačka skupina Torcida od 70. do 73. minute zapalila dvadeset i dvije baklje i jednu dimnu kutiju koja je radila dim narančaste boje, te u 76. minuti tri dimne kutije koje su radile dim narančaste boje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS – a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 900,00 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici između Varaždina i Hajduka gostujuća navijačka skupina Torcida od 70. do 73. minute zapalila dvadeset i dvije baklje i jednu dimnu kutiju koja je radila dim narančaste boje, te u 76. minuti tri dimne kutije koje su radile dim narančaste boje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.950,00 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici između Dinama i Rijeke gostujuća navijačka skupina Armada, smještena na južnoj tribini, u 35. minuti skandirala “Cigani, Cigani“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 2.000,00 eura.

GNK Dinamo se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici između Dinama i Rijeka domaća navijačka skupina BBB od 71. do 77. minute zapalila najmanje dvadeset i dvije baklje (točan broj nije bilo moguće utvrditi zbog velikog dima), čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.750,00 eura.

Kažnjen je i zato što je u 9. minuti utakmice domaća navijačka skupina BBB, nezadovoljna odlukom suca utakmice, skandirala sa zapadne tribine “Cigane, Cigane“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 2.660,00 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 4.200,00 eura.