Disciplinski sudac kaznio Varaždin, Dinamo i Hajduk Foto: ilustracija

Disciplinski sudac kaznio Varaždin, Dinamo i Hajduk

Varaždinske vijesti | 8.11.2023. u 14:13h | Objavljeno u Sport

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 14. kola, objavio je portal SuperSport HNL.

NK Varaždin se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 14. kola Varaždin - Dinamo gostujući navijači BBB, smješteni na južnoj tribini, u 31. minuti zapalili jednu petardu, u 75. minuti dvadeset i šest baklji i dvije dimne bombe te jedan strob koji je bačen na teren za igru, zbog čega je utakmica prekinuta na 40 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.200 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 14. kola Varaždin - Dinamo gostujući navijači BBB, smješteni na južnoj tribini, u 31. minuti zapalili jednu petardu, u 75. minuti dvadeset i šest baklji i dvije dimne bombe te jedan strob koji je bačen na teren za igru, zbog čega je utakmica prekinuta na 40 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 3.350 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 14. kola Hajduk - Rudeš domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, zapalila po jednu baklju u 20., 57., 62. i 64. minuti, po dvije baklje u 22., 24. i 31. minuti, po jedan strob u 63. i 65. minuti, jednu dimnu bombu u 73. te u 74. minuti pedeset baklji, od kojih su dvije bačene na tartan stazu, što je dovelo do prekida igre u trajanju od dvije minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 7.000 eura.