Trener Varaždina Branko Karačić u subotnjem, najvažnijem susretu sezone, neće imati na raspolaganju Marka Stolnika Foto: Dražen Novosel

Disciplinski sudac Druge HNL odlučio o kaznama za Branka Karačića i Marka Stolnika

| 15.5.2019. u 11:51h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Disciplinski sudac Druge HNL Alan Klakočer na jučerašnjoj je sjednici donio odluke o sankcijama za igrače i službene osobe koje su isključene odnosno udaljene s klupe na utakmicama posljednje odigranog 24. kola Druge HNL. Kao što je poznato na susretu s Hrvatskim Dragovoljcem u zagrebačkom Sigetu, a koju je Varaždin riješio u svoju korist rezultatom 1:0, golom Leona Benka u 50. minuti, zbog druge javne opomene u 56. minuti usključen je igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Marko Stolnik.

Prvu opomenu dobio je u 47.minuti zbog preoštre igre, a drugu u 56.minuti zbog, kako piše u izvješću sa susreta, nešportskog ponašanja, negodovanje pokretima i riječima: “Što si ćorav“. Time je počinio prekršaj iz članka 50. Disciplinskog pravilnika HNS te mu se izrečena kazna zabrane igranja na jednoj prvenstvenoj ili kup utakmici, a kazna tečeod 11. svibnja. Stolnika prema tome neće biti u konkurenciji za subotnji derbi sa Šibenikom, kao niti Mateja Senića, koji ima tri opomene.

Glavni trener Varaždina Branko Karačić na tom je susretu udaljen s klupe zaslužbene osobe u 51.minuti prvenstvenojutakmici, zbog, kako je navedeno u izvješću s utakmice, nešportskog ponašanja i međusobnog provociranja s domaćim pomoćnim trenerom. Time je počinio prekršaj iz članka 53.-1./a. Disciplinskog pravilnika HNS te mu  je izrečena kazna ukor, što znači da će moći s klupe voditi momčad na subotnjem susretu Šibenikom.