Disc golf turnir "Drava Forester" okupio natjecatelje iz 11 zemalja

| 12.11.2015. u 17:02h | Objavljeno u Sport

Pedesetak igrača iz 11 zemalja natjecalo se na četvrtom međunarodnom disc golf turniru "Drava Forester" u Varaždinu.

Natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 21 stazu koje su odigrane u petak, subotu i nedjelju, a za kraj je uslijedilo finalno natjecanje u kojem je po petero najboljih pokazalo svoja znanja i umijeća na šest novih staza pred zainteresiranim gledateljima.

Pobjedu na turniru odnio je Dominik Stampfer iz Njemačke. Drugo mjesto osvojio je pobjednik turnira iz 2013. godine Matias Söderström, a na treće  mjesto plasirao se još jedan Finac, pobjednik iz 2014. godine Teemu Malmelin.  U ženskoj konkurenciji pobijedila je jedna od najboljih igračica u Europi, Švicarka Natalie Holloköi, dok je drugo pripali pobjednici iz 2013. godine - Slovakinji Katki Bodovoj. Treće mjesto osvojila je Finkinja Hannele Määttä. Od igrača iz Hrvatske najbolje rezultate ostvarili su varaždinci Nino Đurak s 13. mjestom kod muških te Danica Pajtak s 5. mjestom kod žena.

U pobjedničkom govoru Dominik Stampfer, trinaesto-rangirani igrač u Europi, je istakno kako je ove godine igrao tri turnira iz kategorije Major (serija od šest turnira najvišeg svjetskog ranga), i to jedan u Finskoj, drugi u SAD-u te treći u Hrvatskoj. Pojasnio je da Drava Forester, iako zapravo nije PDGA Major turnir te ne okuplja najbolje svjetske igrače i nema nagradni fond od nekoliko tisuća eura ima nešto drugo – duh zajedništva i dobre atmosfere te je posebno zahvalio organizatorima na svemu i najavio svoj ponovni dolazak u Varaždin za godinu dana.

Pobjednica Natalie Holloköi, osim pohvala turniru, istaknula je i oduševljenje nagradom koju je dobila – likovnim radom na temu disc golfa kojeg je izradila varaždinska umjetnica Suzana Bernat, i koji će, za razliku od ostalih trofeja i priznanja koje je osvojila u svojoj dosadašnjoj karijeri pa „posremila u kutiju“, odmah završiti za zidu njenog doma.

U sklopu dodatnog programa turnira održano je i nekoliko popratnih sadržaja pa su se igrači natjecali i u gađanju na koš s male udaljenosti, preciznosti na daljinama od 30-40 metara, ali i sudjelovali u team building programu.

- Značajno je da se turniru priključio Ville Kotamäki, predsjednik finskog disc golf saveza. Ovo udruženje okuplja nekoliko tisuća članova u zemlji u kojoj je uređeno preko 420 disc golf terena, na kojima se rekreira više od 80.000 Finaca. S obzirom da su se Ville i supruga te njihovih četvero prijatelja odlično proveli u Varaždinu i već sada najavili da planiraju ponovni dolazak, možemo očekivati da će dobar glas o Drava Foresteru doprijeti i do mnogih igrača u Finskoj, pa nije nemoguća ni njihova „invazija“ na naš 5. turnir, poručuju organizatori - tvrtka Lagoda.

Kao popratni sadržaj, kroz subotu i nedjelju, paralelno se održavao i rekreativni turnir u Varaždinskim Toplicama nazvan Beer Forester na kojem je nastupilo 12 igrača i igračica iz Hrvatske, Austrije, Slovačke i Mađarske. Pobjede su odnijeli Harald Neumayr iz Austrije te zagrepčanka Ira Molnar-Gorički.