Dinamo s dva sjajna gola Oršića pobijedio Varaždin Foto: Krešimir Đurić

Dinamo s dva sjajna gola Oršića pobijedio Varaždin

| 4.10.2020. u 18:36h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Dinamo je pobijedio Varaždin 2:1, s dva gola Mislava Oršića, dok je gol za domaćina postigao Domagoj Drožđek s bijele točke.

Zelenika opet skida sto postotnu priliku Gavranoviću.

Igrat će se još najmanje 5 minuta sudačke nadoknade vremena.

Izmjena kod Varaždina umjesto Đuraseka u igru je ušao Lusavec.

U 86. minuti ipak gol za  Dinamo nakon gola Lovra Majera, na asistenciju Gavranovića. No nakon VAR provjere utvrđeno je da je asistent gola Gavranović bio u zaleđu na početku te akcije i gol nije priznat.

U 86. minuti mrtva šansa za Gavranovića, nakon što je na sredini terena loptu izgubio Delić, ali je Zelenika uspio spasiti.

U 82. minuti nova izmjena kod Dinama, umjesto Petkovića na teren je ušao Ivanušec.

U 80. minuti izmjena kod Dinama umjesto Kastratija u igru je ušao Majer.

U 79. minuti udarac po zemlji s oko 20 metara okušao je Delić, Zelenika odbio loptu koja je išla u desni donji kut njegova gola, na odbijenoj lopti prvi je bio Drožđek, ali je zelenika opet na mjestu i korner za Varaždin.

U 75. minuti nove dvije izmjene kod Varaždina,igru su napustiuli Obregon i Posavec, a ušli Benko i Kolarić.

U 70. minuti nakon dobre akcije Varaždina Drožđek na dodavanje Posavca loptu s oko 16 metara s lijeve strane šalje preko gola.

U 67. minuti dvije izmjene kod Varaždina, igru su napustili Elezi i Petković, a ušli su Delić i Skorup.

U 64. minuti nakon kornera lopta je na metar od gola došla do Gavranovića čiji udarac iz blizine Zelenika obranio. Novi korner za Dinamo bez opasnosti po gol domaćina.

U 63. minuti nakon prekršaja Urate nad Ademijem ponovno slobodan udarac za goste dvadesetak metara desno, loptu jhe uzeo Orišič, ali je pogodio nekog u živom zidu i lopta je otišla u korner.

U 57. minuti tiha provjera da li je Senića lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru Varaždina, nakom ubačaja s desne strane. Sudac Bel naposljetku je išao pogledati VAR. Nakon dužeg prekida igre, pokazao da se izvodi korner za Dinamo i da nema kaznenog udarca.

Igrala se 54. minuta, prekršajem je na oko 25 metara od gola Varaždina zaustavljen Petković. Slobodan udarac izveo je Oršić i sjajnim udarcem pogodio lijevi gornji kut nemoćnog Zelenike za vodstvo Dinama od 2:1.

Počelo je drugo poluvrijeme s dvije izmjene kod Dinama, igru su napustili Leovac i Tolić, a ušli su Gvardiol i Gavranović.

Završilo je prvo poluvrijeme rezultatom 1:1. Varaždin je imao ukupno 2 udarca prema golu, jedan u okvir gola, a gosti 5 udaraca, od kojih su dva bila u okvir gola. U kornerima je bilo 3:5, a u posjedu lopte 44:56 posto.

Kod lopte su bila tri igrača Dinama, a slobodan udarac izveo je Oršić, koji je u drugoj minuti nadoknade vremena pogodio lijevu stranu gola Zelenike za 1:1.

Slobodan udarac za Dinamo na 17 metara lijevo iskosa od gola Zelenike i opomena za Stolnika.

Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade vremena.

U 44. minuti nakon ubačaja s desne strane Oršić je pucao glavom pored lijeve vratnice.

u 40. minuti Dinamo izvodi treći korner zaredom s lijeve strane. Ubačaj Oršića u ruke Zelenike.

U 38. minuti akcija Urata Obregon, koju završava napadač Varaždina udarcem s ruba kaznenog prostora zamalo iznad grede.

U 31. minuti Urata bez prekršaja uzima loptu Kastratiju koji je bio u prodoru po lijkevoj strani uz aut liniju, ali na signalizaciju pomoćnog suca Bel svira prekršaj za Dinamo. Ubačaj Leovca u kazneni prostor Varaždina Zelenika je pokupio,

U 27. minuti korner je za Dinamo s desne strane, udarac Ademija glavom prema golu, ali daleko od gola lopta završava u gol autu. Tiha provjera Bela o mogućem kaznenom udarcu kod kornera za Dinamo, ali susret je nastavljen.

U 25. minuti opomenut je Leovac.

U 20. minuti iz slobodnog udarca Leovac je pred golom prebacio loptu za Petkovića ovaj je pucao iz prve pored gola, bez opasnosti po Zeleniku.

U 19. minuti opomeut je Elezzi.

U tijeku je 18. minuta nema promjena rezultata a ni opasnosti pred golovima Zelenike i Livakovića.

Sigurni strijelac s bijele točke bio je Domagoj Drožđek, koji je loptu poslao u desnu, a Zeleniku u lijevu stranu njegova gola. Varaždin ima vodstvo od 7. minute.

U 6. minuti kazneni udarac za Varaždin. Požutio Lauritsen zbog prekršaja nad Stolnikom pred golom Dinama. Stolnik je bio nakon kornera s desne strane bio u skoku, a Lauritsen ga je primio rukama i srušio. Sudac Bel je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku.

U tijeku je 5. minuta Varaždin nije ušao impresioniran u susret, izvodi se drugi korner.

Varaždin je u plavim, a Dinamo u bijelo sivim dresovima.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu po sunčanom i toplom, ali i vjetrovitom vremenu u 17 sati i 1 minutu počeo je susret 7. kola HT Prve lige između Varaždina i Dinama.  Sudac je Dario Bel iz Osijeka,a VAR sudac Ivan Bebek iz Rijeke. Varaždin je utakmicu počeo u sastavu Zelenika, Memija, Stolnik, Elezti, Senić, Urata, Petković, Đurasek,Posavec,Drožđek i Obregon. Dinamo je istrčao u sastavu: Livaković, Moharami, Ademi, Lauritsen,Kastrati, Petković,Leovac, Tolić, Theophile,Jakić i Oršić.