Dinamo Babinec: Za pet godina se nadamo igranju u Četvrtoj ligi Čakovec-Varaždin Foto: Martin Novosel

Dinamo Babinec: Za pet godina se nadamo igranju u Četvrtoj ligi Čakovec-Varaždin

| 23.12.2019. u 20:41h | Objavljeno u Sport

Dinamo iz Babinca, s područja Općine Cestica, mali je klub velikih ambicija. U velikoj konkurenciji uspjeli su izboriti prvo mjesto na tablici što će im omogućiti prezimljavanje na prvom mjestu tablice Druge ŽNL. Hoće li uspjeti zadržati prvo mjesto do kraja proljetnog dijela prvenstva tek će se vidjeti, a predsjednik kluba Marijan Županić uvjeren je u to.

- Cilj je bio i ostaje biti prvi te ići u viši rang natjecanja. To nam je bila želja uoči sezone. Imamo 23 igrača od kojih su samo tri u ekipi koja nisu prošla našu nogometnu školu od mlađih uzrasnih kategorija. Imamo i najmlađu ekipu u ovom rangu natjecanja - rekao je Županić.

Napadačka filozofija

Nije bilo lako biti prvi nakon jesenskog dijela prvenstva. U startu je prvoplasirani bio Orač iz Petrijanca, ali ubrzo su skliznuli s prvog mjesta nakon što su izgubili većinu derbi susreta. Nakon toga su se na prvom mjestu izmjenjivali Podravac Kitro i Razvitak iz Čičkovine sve dok na kraju na prvo mjesto nije zasjeo Dinamo (B). Sasvim zasluženo kada se pogleda statistika koja otkriva da nakon 13 jesenskih kola, Dinamo (B) ima najbolji napad s 51 golom, što je u prosjeku skoro četiri gola po susretu, te drugu najbolju obranu lige sa 17 primljenih golova.

- Već jedno vrijeme igramo s filozofijom da što više napadamo, a sada smo doveli dva igrača koja odgovaraju tom profilu igre i puno smo efikasniji. I prije smo igrali napadački i primali smo puno golova, ali ove smo sezone dobri i u obrani - objasnio je Županić.

Jaka konkurencija

Na tablici je Dinamo (B) vodeći s 32 boda, na drugom mjestu se nalazi Podravac Kitro s 30 koji ujedno ima i najbolju obranu lige sa samo 10 primljenih golova, dok se na trećem mjestu nalazi Zadrugar s 28 bodova. Ambicije za osvajanje titule gaje još barem Razvitak na četvrtom mjestu s 27 bodova te petoplasirani Radnički s 26 bodova.

Ostatak priče pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...