Devetero članova HK Ludbreg nastupilo na Prvenstvu Hrvatske za početnike slobodnim stilom

Varaždinske vijesti | 3.10.2022. u 09:22h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Sesvetskom Kraljevcu jučer je održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju za početnike slobodnim stilom. Na natjecanju je sudjelovalo više od 200 natjecateljica i natjecatelja iz dvadesetak klubova Hrvatske.  HK Ludbreg predstavio se s dvije hrvačice i sedam hrvača.

U uzrastu mlađih djevojčica u kategoriji do 40 kg nastupila je Monika Havaić. Iako u dvije borbe nije uspjela ostvariti pobjedu, pokazala je da se od nje u budućnosti mogu očekivati dobri rezultati jer je imala inicijativu i vodstvo.

Lana Horvat u starijim djevojčicama do 60 kg, s dvije pobjede i jednim porazom osvojila je srebrnu medalju, a u borbi za prvo mjesto imala je aktivan rezultat nakon prve runde i vodstvo 12:8, no u drugoj rundi nije izdržala protiv fizički superiornije hrvačice iz Splita.

Kod starijih dječaka najbolji rezultat ostvario je Karlo Mesar s dvije pobjede i porazom u finalu kategorije do 65 kg osvojivši srebrnu medalju.

Rafael Vađon do 54 kg ostvario je uvodnu pobjedu te je na žalost nesretno izgubio sljedeću. U borbi za broncu Vađon je pomalo izgorio od velike želje za pobjedom i napravio nekoliko grešaka koje su ga koštale medalje, tako da je završio na 5. mjestu.

Jakov Havaić imao je dvije borbe u obje je poveo atraktivnim akcijama no nažalost nijednu nije uspio do kraja iskontrolirati tako da je s dva poraza ostao bez plasmana.

David Špoljarić u kategoriji do 75 kg lavovski se suprotstavio iskusnijim protivnicima u tri borbe i stekao dragocjeno iskustvo iako nije uspio ostvariti ni jednu pobjedu.

Kod mlađih dječaka u kategoriji do 49 kg Karlo Kovačić s tri pobjede i porazom u polufinalu osvojio je brončanu medalju, s tim da je polufinalnu borbu nespretno izgubio tušem kod vodstva 6:0, dok je ostale protivnike uvjerljivo pobijedio tušem.

Franko Kern do 40 kg iako je krenuo agresivno i borbeno, izgubio je prvu borbu, a kako protivnik nije došao do finala, izgubio je priliku za repasaž.

Martin Horvat do 36 kg pobijedio je prvu borbu, a u drugoj borbi odlično je krenuo i poveo 8:1, no dogodila se jedna neopreznost koju je protivnik iskoristio i tuširao ga. Njegov protivnik nije uspio ući u finale tako da ni Horvat nije imao priliku kroz repasaž doći do medalje.

Ludbreške mlade nade na ovom prvenstvu vodili su treneri Krešo i Ignac Horvat.

- Sve u svemu možemo biti zadovoljni napretkom koji su pokazale naše hrvačice i hrvači, a već idućeg vikenda očekuju nas novi izazovi. U Petrinji se održava PH za mlađe dječake gdje očekujemo nove dobre prezentacije naših hrvača - poručili su iz ludbreškog kluba.