DERBI DRUGE HNL Kovačević: Sve ćemo učiniti da nakon današnje utakmice imamo osam bodova prednosti

| 30.4.2022. u 09:28h | Objavljeno u Sport

Danas će se na ŠC Rudeša u Zagrebu igrat će se derbi 26. kola Druge HNL, između lidera Varaždina i drugoplasiranog domaćina, sastava Rudeša.

- Rudeš je baš domaćinska ekipa, od 12 utakmica ove sezone kod kuće imaju 11 pobjeda i jedan remi. Dobro smo ih analizirali, respektoramo ih. Prva ovosezonska utakmica u Varaždinu mogla je otići i na jednu i na drugu stranu, hvala Bogu otišla je zasluženo na našu. Bit će to nadmetanje dviju podjednakih ekipa u susretu u kojem nema favorita, možda su oni malo u prednosti kao domaćini, gdje će pokušati napraviti pritisak, ali mislim da moji igrači imaju dovoljno iskustva da padnu pod utjecaj, da ćemo smiriti loptu, igrati svoj nogomet i pokazati da smo i ovom trenutku mi ipak bolja ekipa od Rudeša - rekao je u najavi današnjeg nadmetanja trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Dva su igrača Rudeša vodeći strijelci Druge HNL, Martin Sekulić s 10 i Tomislav Gudelj s 8 postignutih golova, dok je napadač Varaždina Michele Šego postigap 7 golova.

- Imaju pojedince koji su sada u boljoj formi i kroz golove im donose dobar rezultat. Svi su im igrači u fazi napada opasni. Gledao sam dosta njihovih utakmica i što više gledam sve više sam uvjeren da smo mi jedino bitni, da igramo svoju igru, da se previše ne prilagođavamo. Ako ćemo dobro stajati na terenu i igrati svoju igru onda se ne bi trebali bojati njihovih kvalitetnih pojedinaca - rekao je Kovačević.

Današnji susret, prema mišljenju trenera Varaždina, neće riješiti pitanje prvaka Druge HNL.

- Osvajanjem boda ili pobjedom napravili bi strašno veliki korak prema osvajanju titule, ali još ne bi bilo gotovo, nema opuštanja tako dugo dok i matematički ne bude gotovo. Kandidati za naslov smo samo mi i Rudeš, utakmica je jako bitna ali neće odlučiti prvaka, iako bi eventualnom pobjedom imali jako veliku bodovnu razliku prije posljednja četiri kola, a sve ćemo učiniti da nakon ove utakmice imamo 8 bodova prednosti - zaključio je Kovačević.

Susret će početi u 15 sati uz izravni prijenos na HNTV-u.