Dejan Glavica (ipak) igrač Varteksa!

| 26.9.2016. u 13:43h | Objavljeno u Sport

Dejan Glavica danas je prijepodne registriran za Nogometni klub Varteks. Ovaj 25-godišnji varaždinski veznjak koji je nakon nogometnog školovanja u (starom) Varteksu branio boje Slaven Belupa, austrijskog Horna i slovenskog Zavrča, nastavak aktualne sezone odradit će u Varteksovom narančasto-plavom dresu, a pravo nastupa stječe već u srijedu, u četvrtfinalu Kupa ŽNS Varaždin u Vinici protiv istoimenog županijskog ligaša.

Glavica je s vodstvom NK Varteksa sve dogovorio još prije mjesec dana, ali uz klauzulu da mu u slučaju atraktivnog inozemnog angažmana klub omogući ispisnicu. Upravo u danima kad se očekivao certifikat Nogometne zveze Slovenije pod čijim je okriljem Dejan zadnje službeno nastupao (prvoligaš Zavrč), ukazala se ponuda renomiranog poljskog Gornika iz Zabrza, kluba koji se u svojoj bogatoj povijesti diči sa čak 14 titula prvaka Poljske, 6 naslova pobjednika Kupa, koji je 1970. godine igrao finale Kupa pobjednika kupova protiv velikog Manchester Cityja... Iako je Glavica prošao probu u Gorniku, zakompliciralo se oko papirologije (uvjeta) i tu je Dejan „presjekao“ te se vratio kući.

Tako će nakon Vukmana i Drevena još jedno zvučno nogometno ime s prvoligaškim rejtingom nositi Varteksov dres, što je – uz neumoljivog napadača Medveda i druga ovoljetna pojačanja (Harmicar, Turković, Broz, Bogović) – još jedna kockica u mozaiku građenja momčadi za napad na Treću HNL, glede čega ambiciju u klubu sve manje kriju.